Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ο Vitaly Churkin στον Άγγλο ομόλογό του στον ΟΗΕ: επιστρέψτε τις Μαλβίδες,το Γιβραλτάρ,το τμήμα της Κύπρου που προσαρτήσατε….


Image result for Vitaly Churkin CHYPRE
O μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στον ΟΗΕ, Μ.Rycroft, επέκρινε τη Ρωσία. Ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη για την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία που όπως είπε ο Rycroft, ξεκίνησε στην Κριμαία. Ο Vitaly Churkin  ο ρώσος ομόλογός του, του θύμισε ότι η κρίση στην Ουκρανία ξεκίνησε με ένα πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από το εξωτερικό.

Τόνισε  επίσης με καταγγελτικό ύφος απευθυνόμενος στον βρετανό ομόλογό του : «Επιστρέψτε τις Μαλβίδες,  επιστρέψτε το Γιβραλτάρ, επιστρέψτε το μέρος της Κύπρου που έχετε προσαρτήσει, επιστρέψετε το αρχιπέλαγος Chagas στον Ινδικό Ωκεανό, που μεταμορφώσατε σε μια τεράστια στρατιωτική βάση Εάν το κάνετε. αυτό, η συνείδησή σας θα είναι ανέφελη και τότε θα είστε σε θέση να μιλήσουμε για άλλα πράγματα », είπε ο Τσούρκιν.Pravda 3.1.17
O Vitaly Churkin απάντησε στον Nikki Haley ομόλογό του των ΗΠΑ που ισχυρίστηκε ότι οι αμερικανικές αντιρωσικές κυρώσεις θα παραμείνουν σε  ισχύ μέχρι η Κριμαία να επιστραφεί στην Ουκρανία μ΄ απόσπασμα από το αμερικανικό Σύνταγμα « δεν επιτρέπεται να λησμονούμε αυτά τα ιστορικά λόγια που εμπεριέχονται στο αμερικανικό Σύνταγμα : « Εμείς ο λαός ». Ο λαός της Κριμαίας  ολοκάθαρα εξέφρασε τη θέλησή του στο δημοψήφισμα».
Την προηγούμενη οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι μειώνουν τις κυρώσεις κατά κατά της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας   (FSB) που είχαν επιβληθεί για εμπλοκή της σε κυβερνοεπιθέσεις.sputnik
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.