Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Επιθετική αφίσα από το παράρτημα του AKP Βελγίου: « Αυτή η μάχη είναι η μάχη ανάμεσα στην ημισέληνο και στο σταυρό! »αν και το Βέλγιο δεν βάζει πολλά εμπόδια στις προεκλογικές του Ερντογάν.


L’affiche, sur Facebook, délivre un message guerrier.

Καθώς η Γερμανία και η Ολλανδία απαγορεύουν στο έδαφός τους τις συγκεντρώσεις του AKP  που στοχεύουν στην προώθηση του  « ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου  το Βέλγιο δεν φρέναρε παρά λίγο την προπαγάνδα του  κόμματος του Ερντογάν AKP, δεν υποδαυλίζει την κατάσταση.Στην Ολλανδία οι απαγορεύσεις επέρχονται 3 ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Το κόμμα του  Recep Tayyip Erdogan, και τα κινήματα που πρόσκεινται σε αυτό στη διασπορά δεν βρίσκουν παρά λίγα εμπόδια στο Βέλγιο.Την Παρασκευή ο λογαριασμός του  Facebook του κόμματος AKP στο Βέλγιο έχει μια αφίσα με πολεμικό πνεύμα. Το μήνυμα της εικόνας στα τουρκικά είναι  χωρίς περιστροφές: « Αυτή η μάχη είναι η μάχη ανάμεσα στην ημισέληνο και στο σταυρό! Συγκεντρωνόμαστε κάτω από την ημισέληνο. Θα δείτε ότι είμαστε πολυάριθμοι ! »
Είναι η μπροσούρα της τούρκικης διασποράς στο Βέλγιο.Recep Tayyip Erdogan. ©AFP.
Αυτός ο επιθετικός λόγος καταγγέλεται ωστόσο από τον τούρκο δημοσιογράφο κάτοικο Βελγίου τον Dogan Özgüden, που είναι ιδρυτής του  site « Info-Turc », που μιλάει για  «ισλαμιστική προπαγάνδα αντίπαλη στο χριστιανισμό ». Αλλά ωστόσο δεν εκπλήτεται : « Ο Erdogan και οι υποστηρικτές του οδηγούν μια προεκλογική εκστρατεία για να προωθήσουν μια Τουρκία ισλαμιστική και  υπερεθνικιστική. » Ο τούρκος πρόεδρος που φοβάται ότι δεν θ΄αποκτήσει την υποστήριξη των εκλεκτόρων στο δημοψήφισμα  προσβλέπει στα 4.000.000 τούρκους της διασποράς. Αλλά γιατί αυτή η επιχείρηση μοιάζει να υιοθετείται περισσότερο στο Βέλγιο απ΄ό,τι αλλού ? Κατά τις τελευταίες βουλευτικές τουρκικές εκλογές το Βέλγιο ξεχώριζε πάντα από τις άλλες ευρωπαικές χώρες με πάνω από  60 % ψήφους υπέρ του Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης. Για τον Dogan Özgudën, αυτό έχει κάνει εν μέρει με την στρατηγική θέση των Βρυξελλών ως πρωτεύουσα της Ευρώπης  : « Οι Βρυξέλλες είναι πολύ σημαντικές για το καθεστώς της Άγκυρας που εμφύτευσε ένα τουρκικό  lobby κυρίως για ν΄αντιμετωπίσει τους έλληνες ή τους αρμένιους σε θέματα που σχετίζονται με την γενοκτονία των αρμενίων. »
Ο τούρκος δημοσιογράφος επίσης φωτογραφίζει ομοίως την αδύναμη αντιπολίτευση στην πολιτική τάξη του Βελγίου : « Δεν άκουσα να παίρνει ισχυρή θέση μ΄εξαίρεση το  N-VA.Τα άλλα κόμματα κυρίως μέσω των δημάρχων ή της τούρκικης διασποράς  είναι σημαντικό ότι δεν τολμούν  να δυσαρεστήσουν το εκλογικό τους σώμα. » Στις  8 Μαρτίου ο Taner Yildiz, μέλος του AKP, τ.Υπ.Ενέργειας ήρθε να δώσει μια ομιλία στο έδαφος του δήμου του Saint-Josse-ten-Nodde. Όφειλε να μιλήσει στη Γερμανία αλλά του απαγορεύθηκε.
Η Union des Démocrates Turcs Européens, που πρόσκειται στο AKP, προσανατολίζεται να οργανώσει μια πιο μεγάλη συγκέντρωση στο Βέλγιο. Ο υπουργός εσωτερικών ο Jan Jambon, παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά.Ο Peter De Roover, επικεφαλής του N-VA στη βουλή, διαμαρτυρήθηκε για μια απαγόρευση. Στην εκπομπή « De zevende dag », τα κόμματα  CD&V και το Open VLD εκφράστηκαν αρνητικά σε μια τέτοια απαγόρευση  τουλάχιστον αν αη δημόσια τάξη δεν απειλείται. Να θυμίσουμε ότι το  2015, ο τούρκος πρόεδρος είχε συγκεντρώσει 15.000 άτομα στο Ethias Arena  του Hasselt.le soir 12/3/17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.