Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Το Πεντάγωνο φυγάδευσε τον Al Baghdadi μ΄ ελικόπτερο από τη Μοσούλη; Μάχες σε Deraa και Dei Ezzor στη Συρία.



Οι τρομοκράτες της Al Nosra qπου διεκδίκησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν το Σάββατο στη Δαμασκό με 74 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες εξαπέλυσαν μια ευρείας κλίμακας επίθεση κατά της περιοχής της  Deraa στο  νότο της Συρίας πριν ν΄απωθηθούν από το στρατό και τους συμμάχους του.

Η επίθεση στόχευσε τη στρατιωτική  ζώνη Al Manicha στην πόλη της Deraa. Η αντεπίθεση του στρατού συνοδεύθηκε από μια άλλη επιχείρηση κατά της Daech, στην Deir ez-Zor. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sana, η αντεπίθεση στην Al Manicha σημαδεύθηκε από έναν πολύ βαρύ απολογισμό  σε απώλειες των τρομοκρατών σ΄έμψυχο δυναμικό αλλά  και στη καταστροφή μεγάλου μέρους του εξοπλισμού τους.Η συριακή αεροπορία ήταν σε πλήρη δράση για την αναχαίτισή τους.
Στα νότια προάστια της  Deir ez-Zor, πολύ σφοδρές μάχες ξέσπασαν μεταξύ των τακφιριστών τρομοκρατών και των συριακών δυνάμεων.O συριακός στρατός συγκρούστηκε βίαια με την ”Daech”, που διείσδυσε στην περιφέρεια του αποκλεισμένου αεροδρομίου της Deir Ezzor και της ταξιαρχίας της Ta’mine, σύμφωνα με το SANA.Η επίθεση απωθήθηκε και πολλοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν σημειώνει το πρακτορείο.
Την ίδια στιγμή κυκλοφόρησαν κάποιες πληροφορίες που μιλούν για βίαιες   συγκρούσεις εντός της πόλης της Raqqa, μεταξύ των τρομοκρατών. Οι πληροφορίες μιλούν για το θάνατο 2 μαροκινών τρομοκρατών της  Daech. Οι τρομοκράτες της Daech έκτοτε μάχονται μεταξύ τους και οι πιο σφοδρές συγκρούσεις γίνονται στην Al Boukamal,τοπθεσία της Deir ez-Zor, όπου η ιρακινή αεροπορία βομβάρδισε στο τέλος του Φλεβάρη έχοντας το πράσινι φως από τη συριακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το  Al-Alam, το Πεντάγωνο εκκένωσε με ελικόπτερο τους διευθύνοντες της Daech που έδρευαν στη Μοσούλη. Σύμφωνα με το  Al-Alam,ο επικεφαλής της  Daech, ο Abou Bakr Al Baghdadi εγκατέλειψε επίσης τη Μοσούλη – το ένα τρίτο της δυτικής Μοσούλης σύμφωνα με τον ιρακινό στρατό ήδη απλευθερώθηκε-  και βρίσκεται ήδη στη παραμεθόρια πόλη Al-Boukamal.Η ανακοίνωση της επίσημης συνεργασίας Βαγδάτης Δαμασκού αναφορικά με την τρομοκρατία προκάλεσε πανικό  στο εσωτερικό του επιτελίου της  Deach και των πλευρών που την υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα.presstv 13.3.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.