Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

«ΘΕΡΜΟ» ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΗΠΑ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την είδηση ότι υπήρξε γενικό αδιέξοδο στις συνομιλίες πού έγιναν αυτές τις μέρες στην Άγκυρα, μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson και του Τούρκου συνάδελφου του, Μεβλούτ Τσαούσογλου, για τις εξελίξεις στην Συρία και στο Ιράκ, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.


Το βασικό σημείο διαφωνίας μεταξύ των δυο μερών ήταν, όπως αναμένονταν, οι Κούρδοι της Συρίας με τους οποίους οι Αμερικανοί έχουν στρατιωτική συνεργασία σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία και τώρα και στο Ιράκ,
Σύμφωνα και με τον αμερικανικό τύπο και συγκεκριμένα με την Los Angeles Times, αλλά και την Finacial Times, δεν επετεύχτηκε καμία συμφωνία για τις επιχειρήσεις κατάληψης της Ράκκας, τελευταίο προπύργιο των Ισλαμιστών στην Συρία.
Εντωμεταξύ σήμερα στον τουρκικό τύπο κάνει το γύρο μια φωτογραφία σκάνδαλο όπως την χαρακτήρισαν οι Τούρκοι, που δείχνει τους Κούρδους του ΡΚΚ να επελαύνουν στην πόλη Κιρκούκ του Ιράκ, την οποία όπως φαίνεται έχουν πλευρίσει και την οποία οι Τούρκοι την διεκδικούν σαν τουρκόφωνη περιοχή.

Η φωτογραφία αυτή έχει ανάψει τα αίματα στην Άγκυρα κατά των ΗΠΑ, καθώς κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι επέτρεψαν τους Κούρδους να εισέρθουν στην Κιρκούκ όπου κατοικεί όπως υποστηρίζουν συμπαγής τουρκόφωνος πληθυσμός που ήδη έχει καταγγείλει για βιαιότητες των Κούρδων σε βάρος του.
Όπως φαίνεται η Άγκυρα τα «σπάει» και άλλο με τους Αμερικανούς ενώ
αντιμετωπίζει όλο και περισσότερα προβλήματα με τους Κούρδους και ενώ πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία του τουρκικού δημοψηφίσματος.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.