Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Αλβανία: Η Θεσπρωτία παρουσιάζεται ως ‘Τσαμουριά’ στην ειδησεογραφία




Μάρτιος 26, 2017. 08:40
Οι Αλβανοί συνεχίζουν στην ειδησεογραφία τους να αποκαλούν το νομό Θεσπρωτίας, στην Ήπειρο, με την ανύπαρκτη ονομασία ‘Τσαμουριά’, δίνοντας συνέχεια και έκταση σε αλβανικές διεκδικήσεις σε ελληνικό έδαφος, παρά τις όποιες ‘επίσημες’ συμφωνίες μεταξύ των ΥΠΕΞ Αλβανίας και Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής πύλης των Αγίων Σαράντα «sarandaweb.net» που αναφέρεται σε σεισμό που έγινε χθες στην ...«Τσαμουριά» και φυσικά εννοεί το νομό Θεσπρωτίας.
«Ένας σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν στην «Τσαμουριά» ή όπως είναι γνωστή σήμερα στην Ελλάδα, Θεσπρωτία», γράφει το κανάλι».
Ο σεισμός έγινε στις 20:53 στο νομό Θεσπρωτίας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και το επίκεντρο ήταν το χωριό Καρβουνάρι Θεσπρωτίας.

Το δημοσίευμα είναι αντιγραφή τόσο η φωτό όσο και το κείμενο από το ελληνικό "thespro.gr.", καθώς οι Αλβανοί  άλλαξαν την ονομασία Θεσπρωτία σε «Çamëria»/ «Τσαμουριά». 
Είναι αυτοί που ενοχλούνται όταν αναφέρουμε για το βόρειο τμήμα της Ηπείρου-«Βόρειος Ήπειρος» και όχι … Νότια Αλβανία!
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.