Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Προσκύνημα Συντριβής της Ανγκελα Μέρκελ Στον Λευκό Οίκο Προέδρου Ντόναλντ ΤραμπΤου Μιχαήλ Στυλιανού
Η Γερμανίδα Καγκελάριος ΄Ανγκελα Μέρκελ, «ισχυρότερη αρχηγός κράτους», όπως συχνά την αποκαλεί ο Βρετανός παρουσιαστής των πρωινών ειδήσεων της Ντώϋτσε Βέλλε, συναντάται σήμερα με τον κ. Ντόναλντ Τραμπ, τον Αμερικανό πρόεδρο που ο γερμανικός Τύπος, στην ευγενέστερη κάποτε πρώτη σελίδα του,(του Σπίγκελ), παρουσίασε αποκεφαλιστή του Αγάλματος της Ελευθερίας!
Σε ερώτηση του παρουσιαστή του δελτίου, εάν η σημερινή συνάντηση θα οδηγήσει στην θέρμανση των σχέσεων μεταξύ του  Προέδρου Τραμπ και της ηγέτιδας της Ενωμένης Ευρώπης, ο πολιτικός σχολιαστής της Ντώϋτσε Βέλλε εξέφρασε τον σκεπτικισμό του. Επιβεβαίωσε έτσι την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του.

Επειδή θα έπρεπε πράγματι να διαθέτει η κ. Μέρκελ ικανότητες  υπνωτιστή για να διαγράψει από τη μνήμη του σημερινού συνομιλητή της τις -πρωτοφανούς εχθρότητας και πολεμικής εναντίον του- δηλώσεις, εκδηλώσεις και γεγονότα, στην υπό τον έλεγχό της ευρωπαϊκή επικράτεια, σ’ όλη τη διάρκεια της αμερικανικής εκλογικής εκστρατείας και μετά την ορκωμοσία του.
Το πρωτοφανές -μεταπολεμικά- φαινόμενο ευθείας γερμανικής -και δορυφόρων- δραστικής ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική διαμάχη στις ΗΠΑ, με εκρήξεις απέχθειας κατά του νικητή των εκλογών, απέκτησε τα χαρακτηριστικά υστερίας, που  ξεγράφει και κανόνες  του δημοκρατικού πρωτοκόλλου, και συμμαχική δεοντολογία και την  συναίσθηση  αναλογιών και ιστορικών διδαγμάτων,  για να δώσει τον λόγο στα πατρογονικά ένστικτα.
Την αυθεντική έκφρασή τους διεκδίκησε ο κ. Τζόζεφ Ζόφε, εκδότης-διευθυντής της πασίγνωστης γερμανικής εφημερίδας  Die Zeit, o oποίος απασφάλισε το  υποσυνείδητο του γερμανο-ευρωπαϊκού κατεστημένου  προφέροντας τη λέξη δολοφονία.       Συνέβη μετά την «καταστροφή» της εκλογής και της ορκωμοσίας του Προέδρου Τραμπ, κατά τη συζήτηση σε πάνελ του εθνικού δικτύου ARD, όταν ακροατής ρώτησε τις ομιλούσες κεφαλές αν υπήρχε δυνατότητα καθαίρεσης του από το προεδρικό αξίωμα.
 Ο διευθύνων την  εκπομπή απάντησε ότι υπάρχουν  πολλά πολιτικά και νομικά  εμπόδια για την καθαίρεση  του νέου προέδρου, πολλά θα  πρέπει να γίνουν μέχρι να  φθάσουμε ως εκεί… Εκεί πετάχτηκε  ο εκδότης της Τσάϊτ: «Φόνος στον Λευκό Οίκο, για παράδειγμα…»
Οι τηλεθεατές της Ντώυτσε Βέλλε, την επομένη της  τελετής της ορκωμοσίας στην Ουάσιγκτων  ασφαλώς εσημείωσαν την εξαφάνιση και προφάσεων νηφαλιότητας και αμεροληψίας, σε μια ειδησεογραφική εκπομπή σε  νευρική κρίση, όπου προβάλλεται η αντιδιαδήλωση κατά Τραμπ στην Ουάσιγκτων και οι «αποκαλύψεις» ανώνυμων πρακτόρων στον αμερικανικό Τύπο για εμπλοκή του ίδιου του προέδρου Τραμπ σε σεξουαλικό σκάνδαλο στη Μόσχα, βιντεογραφημένο από την ρωσική αντικατασκοπεία…
Καλείται να καταθέσει και Αμερικανός σχολιαστής, ο οποίος προαναγγέλλει –με ύφος ανθρώπου που γνωρίζει τα μέλλοντα- ότι  πρόκειται να ακολουθήσει σωρείτης νέων αποκαλυπτικών στοιχείων, που τεκμηριώνουν αυτές τις πληροφορίες.  Η ιστορία αυτή δεν θα τελειώσει εδώ, υπόσχεται με νόημα.
Η έξαψη της  Φωνής της Γερμανίας έχει έκτοτε πέσει , παράλληλα με την πτώση στις κυκλοφορίες των αμερικανικών εφημερίδων και την ακροαματική  βαθμολογία των ελεγχόμενων από το Σύστημα καναλιών και την αύξηση των ποσοστών του νέου προέδρου στα αμερικανικά γκάλοπ.  Και, βέβαια, λόγω προσέγγισης της σημερινής συνάντησης της καγκελαρίου με τον στόχο, οικοδεσπότη του Λευκού Οίκου.
Συνεχίζεται όμως αμείωτη η καθημερινή πολεμική - με οποιαδήποτε ειδησεογραφική αφορμή και με επιχειρηματολογία αρχείου- από τα αμέσως ελεγχόμενα ή δορυφόρα ευρωπαϊκά και διεθνούς εμβέλειας ΜΜΕ, όπως λ.χ. Euronews, Euro2day, France 24, France 124 κ.α. ως και κατά χώρες κανάλια, όπως θα έχουν διαπιστώσει οι τηλεθεατές, ιδίως του Σκάι, παρ’ ημίν.
Ασφαλώς δεν θα έχει λησμονήσει επίσης ο Πρόεδρος Τραμπ, κατά την υποδοχή της  Γερμανίδας καγκελαρίου, ότι αυτήν  επέλεξε για « προσωπικό εγκάρδιο, σε πάρκο (κατά των συνακροάσεων;) αποχαιρετισμό» (μετά την τουριστική επίσκεψή του στην Αθήνα), λίγο προτού παραδώσει τον Λευκό Οίκο, στον άνθρωπο εναντίον του οποίου προεκλογικά συστρατεύθηκε με την αντίπαλό του, εισάγοντας καινοτομία στην αμερικανική πολιτική πρακτική.
 Αυτή η επίσκεψη  Ομπάμα, σε συνδυασμό με την  προεκλογική και μετά συμπεριφορά  Γερμανίας και Βρυξελλών, ανοίγεται  σε σκοτεινότερες ερμηνείες,  μετά τις  καταγγελίες του ίδιου  του προέδρου Τραμπ και πληροφορίες δύο Αμερικανών μυστικών πρακτόρων και ενός πρώην εφέτη, που φέρουν τον κ. Ομπάμα οργανωτή και υποκινητή της όλης εκστρατείας δυσφήμησης, διαπόμπευσης και ανατροπής του διαδόχου του –και αντικατάστασης του από τον αντιπρόεδρο Πενς, κατά το αναφερόμενο από άλλες πηγές, σχέδιο του Βαθέως Κράτους.
Κατήγγειλαν συγκεκριμένα οι δύο Αμερικανοί πράκτορες, ότι ο ακόμη τότε Πρόεδρος Ομπάμα εξασφάλισε τη συνεργασία Βρετανών πρακτόρων για την κατασκόπευση  (υποκλοπές, συνακροάσεις) του Μεγάρου Τραμπ, όπου είχε το επιτελείο του ο σημερινός Πρόεδρος, για να πλευροκοπήσει την απαγόρευση της άνευ δικαστικού εντάλματος κατασκόπευσης Αμερικανών από τις αμερικανικές υπηρεσίες.
Βαρύ επομένως προβλέπεται και από τους Γερμανούς σχολιαστές το κλίμα της σημερινής αμερικανο-γερμανικής μετεκλογικής στην Ουάσιγκτων συνάντηση κορυφής.
Τα ζητήματα που θα εξεταστούν, «σε στυλ Μπίζνες μεταξύ δύο μεγάλων δυνάμεων», είναι κατά τη γερμανική ατζέντα:                                  1.-Η (αμερικανική) απειλή του προστατευτισμού.
2.-Το ΝΑΤΟ  (αμερικανική απαίτηση αύξηση της γερμανικής συμμετοχής στις δαπάνες στο προβλεπόμενο 2%)
3.- Η στάση του νέου  Προέδρου έναντι της Ε Ε
4.- Η διάγνωση των πραγματικών  διαθέσεών του έναντι της Ρωσίας  και η κοινή στάση στα προβλήματα  της Ουκρανίας και της Συρίας.
 Αυτά κατά βάση θα  προσφέρουν την δυνατότητα στην  κ. Μέρκελ να σταθμίσει (στιμάρει) τον νέον ηγέτη της ατλαντικής  υπερδύναμης, την αυτοπεποίθησή  του και τις πραγματικές διαθέσεις  του έναντι της Γερμανίας και  έναντι του προσώπου της ίδιας -ερώτημα με ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον, ενόψει των γερμανικών εκλογών του φθινοπώρου.
Οι Γερμανοί σχολιαστές εξέφραζαν σήμερα εμπιστοσύνη στην αποδεδειγμένη ικανότητά της κ. Μέρκελ να γοητεύει Αμερικανούς προέδρους, απαθανατισμένη σε παράλληλα προβαλλόμενα βίντεο, με πιασίματα οικειότητας του Τζωρτζ Μπους και αγκαλιάσματα και φιλιά του Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.