Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Παρανομία γιόκ και στο Διδυμότειχο!


majir

Στο προηγούμενο φύλλο μας γράφαμε πρωτοσέλιδα για τον ρόλο του Σουλεϊμάν Ματζίρ στο Διδυμότειχο. Και ναι μεν έκτοτε δεν άλλαξε κάτι για τον ίδιον προσωπικά, όμως με εντολή της Αστυνομίας την προηγούμενη μέρα είχε κλείσει το ΠΑΡΑΝΟΜΟ μεστζίτ (τέμενος χωρίς μιναρέ)που λειτουργούσε ο σύλλογός του!

Αυτονόητο; Καθόλου! Μετά από έναν χρόνο λειτουργίας χωρίς την απαιτούμενη άδεια, η παρανομία από κάποιους αρχίζει και θεωρείται κεκτημένο – ειδικά αν ορισμένοι στο παρελθόν τους είχαν κακομάθει έτσι. Ο Ματζίρ λοιπόν, ως πρόεδρος του (προξενικού) Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου, αναφέρει πως η απόφαση για το κλείσιμο του μεστζίτ των “Τούρκων” της περιοχής είναι απαράδεκτη. Θυμίζει ότι δεν τους είχε επιτραπεί να προσευχηθούν στο (αναστηλούμενο από την Αρχαιολογία) τέμενος Βαγιαζήτ και ότι καταγγέλει πολιτική εκφοβισμού, γιατί οι αστυνομικοί ελέγχουν αν παραμένει σφραγισμένο το παράνομο μεστζίτ.
Κι ενώ λέει και ξαναλέει πόσο στενοχωρήθηκαν όλοι οι τουρκόγυφτοι που έκλεισε το μεστζίτ τους (μέχρι και σε …εκκλησία προτείνει να προσευχηθούν!), το ενδεχόμενο να αποδεχθούν την νομιμότητα ούτε που το συζητάει: “…δεν κάνουμε ναμάζι πίσω από τον επιβληθέντα σε εμάς μουφτή, δεν θέλουμε να κάνουμε ναμάζι πίσω του. Τις επόμενες μέρες σκεφτόμαστε να πάμε σε ένα κοντινό χωριό, να κάνουμε εκεί την προσευχή της Παρασκευής”.
Θαυμάσια! Αξίζουν συγχαρητήρια στις Αρχές που επιτέλους ενεργούν βάσει του νόμου κι όχι βάσει των πολιτικών συμφερόντων (κεντρικής κυβέρνησης ή τοπικών μικροπαραγόντων). Κι αφού ήδη έκλεισε το αντίστοιχο μεστζίτ προ ημερών στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας, τώρα απομένει το επίσης παράνομο μεστζίτ του συλλόγου μουσουλμάνων Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Να τους τσακίσουμε στη νομιμότητα!
antifonitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.