Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΝΕΟ ΣΟΒΑΡΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ!

awacsta_sabotaj_suphesi_h30476_797bb

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε γίνει σοβαρό σαμποτάζ δολιοφθοράς σε ένα υποβρύχιο στην Ναυτική Διοίκηση του Gölcük της Τουρκίας, έρχεται τώρα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, YeniŞafak, να αποκαλύψει ένα καινούργιο μεγάλο σκάνδαλο-σαμποτάζ στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

resized_4e8a0-433485e8mansetc2
Σύμφωνα με τις «διαρρέουσες» αλλά και ελεγχόμενες πληροφοριες, αποκαλύπτεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο στο Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, είχε διαπιστωθεί ότι είχε στηθεί μηχανισμός που προκαλούσε βλάβες στις μηχανές των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών με κίνδυνο την κατάρρευση τους και τον θάνατο των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας.
Το γεγονός αυτό είχε θορυβήσει τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας, Fikri Işık, που επιλήφτηκε προσωπικά του θέματος και διέταξε αμέσως εντατικές ανακρίσεις για να ανακαλυφθεί η πηγή του σοβαρού αυτού σαμποτάζ, που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή για να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην τουρκική πολεμική αεροπορία.
Οι ανακρίσεις που άρχισαν στις 7 Φεβρουαρίου όπως αναφέρεται, συνεχίζονται και όπως τονίστηκε, την τελευταία στιγμή αποτράπηκε μεγάλη τραγωδία στην τουρκική πολεμική αεροπορία, ενώ το σαμποτάζ αποδόθηκε σε ανθρώπους του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Το επίμαχο σημείο εδώ είναι τι επιπτώσεις και κυρίως τι συνέπειες θα είχε αυτό το σαμποτάζ στην κατάσταση που επικρατεί στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, με δεδομένες τις καθημερινές σχεδόν αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.
Πάντως αυτό το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά το αποτυχών πραξικόπημα τον περασμένο Ιούλιο, γίνεται το…έλα να δεις!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.