Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ…ΓΙΑΤΡΟ!!!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ συνεχίζεται αμείωτη η ένταση στο Αιγαίο με την τουρκική προκλητικότητα, ενώ πολλοί μιλούν για πιθανό θερμό επεισόδιο το επόμενο χρονικό διάστημα, οι Έλληνες μπροστά στην ανεπάρκεια του ελληνικού συστήματος υγείας καταφεύγουν μαζικά, όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ, για να βρουν γιατρό και νοσοκομείο στην…γειτονική Τουρκία! Μάλιστα!

Αυτό το «ρεύμα-υγείας», όπως αναφέρεται, άρχισε δειλά να εμφανίζεται από το 2010, δηλαδή από την έναρξη της μνημονιακής κατοχής της Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, Έλληνες με προβλήματα υγείας από την Θεσσαλονίκη, Λάρισα και κυρίως από τα νησιά του Αιγαίου, καταφεύγουν για ιατρική περίθαλψη στην Τουρκία, καθώς στην Ελλάδα έχουν κλείσει πολλά νοσοκομεία και δεν υπάρχουν γιατροί γιατί πολλοί έχουν φύγει στο εξωτερικό αλλά και… στην Τουρκία!
Ειδικά από την τελευταία χρονιά που έχει παρατηρηθεί και έλλειψη πολλών φαρμάκων στην ελληνική αγορά, ιδίως σε φάρμακα για τον καρκίνο, οι περισσότεροι καρκινοπαθείς καταφεύγουν στην Τουρκία για να βρουν το απαιτητό φάρμακο τους που θα τους κρατήσει στην ζωή γιατί στην Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουν μέρες και αν τελικά το βρουν.
Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά το ρεύμα προς Τουρκία, ειδικά από περιοχές της Μακεδονίας και των Δωδεκανήσων όπως αναφέρεται, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ιατρικής περίθαλψης. Να μην ξεχνάμε και το πλωτό νοσοκομεία που οι Τούρκοι βγάζουν στο Αιγαίο.
Ορίστε λοιπόν που φτάσαμε και νάνε καλά οι…. βολευτάδες μας, που δεν θέλουν να τους κόψουν τα επιδόματα μήπως και…πεινάσουν!!!
Άλλο τι θα μας βρει!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.