Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την αποκάλυψη ότι υπάρχει ένταση μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ και του Ερνογαν, έκανε ο βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος, MHP, Ümit Özdağ, ο οποίος αναπέμφθηκε από το κόμμα του μαζί με άλλους πέντε βουλευτές γιατί δήλωσε ότι θα ψηφήσει το όχι στο δημοψήφισμα.


Συμφωνά με τον Τούρκο βουλευτή σε δηλώσεις που έκανε από την πόλη Zonguldak, η διένεξη προσήλθε γιατί παρά την αντίθεση του πρωθυπουργού στη πρόθεση να πάνε στην Ολλανδία οι δυο υπουργοί της κυβέρνησης, Fatma Betül και Sayan Kaya, και να κάνουν ομιλίες υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα, προφανώς προβλέποντας ότι θα τους κλείσουν τα σύνορα, αυτοί υπακούοντας στις εντολές του Ερντογάν τελικά πήγαν εκεί με τα γνωστά γεγονότα που επακολούθησαν.
Μετά από αυτό ο Τούρκος πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπέβαλλε τη παραίτηση του στον Ερντογάν, ο οποίος άφησε το θέμα στις καλένδες λόγω της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα και όπως αναφέρεται την απόφαση για το αν θα μείνει η θα φύγει θα την πάρει μετά το δημοψήφισμα.
Πάντως γεγονός είναι ότι όσο πλησιάζουμε την ήμερα του δημοψηφίσματος και ενώ το κλίμα πολώνεται όλο και πιο πολύ, θα έχουμε συνεχώς εξελίξεις, πολλές από τις οποίες απρόοπτες.
BAŞBAKAN YILDIRIM İSTİFA ETTİ = ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφεάς-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.