Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Σκόπια: Σοσιαλδημοκράτες και Αλβανοί θα σχηματίσουν κυβέρνηση δίχως την εντολή Ιβάνοφ




Η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία συμφώνησε για τη σύγκληση κοινοβουλευτικής συνεδρίασης από την οποία θα μπορέσει να ξεκινήσει η απεμπλοκή των θεσμών της χώρας.
Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση βρίσκεται σε κινητικότητα. Επίσης, ο εκπρόσωπος του αλβανικού κόμματος της ‘Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση’- DUI, Μπουγιάρ Οσμάνι όταν ρωτήθηκε «γιατί ακόμη δεν συγκάλεσε τη σύνοδο για να σχηματισθεί κυβέρνηση, αφού οι ειδικοί έχουν επιβεβαιώσει ότι ο ρόλος του Προέδρου της χώρας είναι καθαρά διαδικαστικός;».

«Το ζήτημα αυτό θα τεθεί στη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση – SDSM. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στη σύγκληση του Κοινοβουλίου. Μιλάμε για το θέμα στο πλαίσιο της νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και συμφωνούμε ότι τα πράγματα πρέπει να ακολουθήσουν μια δεδομένη σειρά:
Σύγκληση της Συνέλευση για εκλογή προέδρου της Βουλής- εν μέσω αναμονής για αλλαγής στάσης του Ιβάνοφ. 
Εάν δεν αλλάξει στάση τότε πάμε για το σχέδιο Β΄ που είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης χωρίς την εντολή του Προέδρου», είπε ο Μπουγιάρ Νισάνι στο ‘PlusInfo’.
Ωστόσο, από το SDSM δεν δόθηκε καμία απάντηση ένα θα συγκληθεί η Συνέλευση και πότε θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο Β΄ που ανακοινώθηκε.
Νέα αμερικανική παρέμβαση 

Επισημαίνεται ότι δεν έχει ακόμη δοθεί κάποια απάντηση στις επανειλημμένες συστάσεις, αυτήν τη φορά από τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Χόιτ Μπρίαν Γι (Hoyt Brian Yee) ότι η μόνη λύση για την κρίση είναι να δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο Αμερικανός πολιτικός κάλεσε όλα τα κόμματα των Σκοπίων να δείξου ενδιαφέρον για τη σταθερότητα και την ευημερία των χωρών της περιοχή και να είναι πρόθυμα να συμβιβασθούν και να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση μετά από τις πρόσφατες εκλογές.
--

Το DUI περιμένει το SDSM  να συγκαλέσει εκτάκτως το Κοινοβούλιο
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.