Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Τουρκικά αιτήματα στην …Ημαθία!


deb

Μπορούσε κάποιος να φανταστεί πριν λίγα χρόνια ότι ο τουρκικός δάκτυλος θα έφτανε να διεκδικεί δικαιώματα στην Ημαθία; Κι όμως, σήμερα εκεί βρισκόμαστε! Χωρίς έναν Τούρκο στην περιοχή, με μόνο πληθυσμιακό έρεισμα μερικές εκατοντάδες ημιμεταφερόμενους τουρκόγυφτους από τη Θράκη που εργάζονται ως εργάτες γης, στήθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ένας λατρευτικός χώρος ως βάση στην Αλεξάνδρεια και άνθρωποι συνδεδεμένοι με το προξενικό κύκλωμα της Θράκης βάλανε πόδι εκεί, με το πρόσχημα των “μαθημάτων Κορανίου”.

Μέχρι που προ ημερών (17/2/17) ήρθε η εντολή από την Αστυνομία κι έκλεισε το μεστζίτ (δηλαδή το μικρό τζαμί χωρίς μιναρέ). Φορέας της δήθεν θρησκευτικής πρωτοβουλίας είναι ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Βέροιας, που έχει στο καταστατικό του άρθρο σχετικά με μαθήματα Κορανίου και για θρησκευτικές εκδηλώσεις αλλά λειτουργούσε τον συγκεκριμένο χώρο χωρίς άδεια από διετίας!
Ο Χουσεΐν Χουσεΐνογλου, πρόεδρος του συλλόγου, δήλωσε στην “Γκιουντέμ” (28/2/17) έκπληκτος και πολύ στεναχωρημένος γιατί δεν έκανε παρά ό,τι γίνεται και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κτλ σε τμήματα συλλόγων που χρησιμοποιούνται ως χώροι προσευχής και συμπλήρωσε πως για τη λύση του προβλήματος “θα συναντηθεί με βουλευτές της περιοχής και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης”! Για να πάρει την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια (από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων) ούτε κουβέντα!
Φυσικά έσπευσε να κατακεραυνώσει την ελληνική πολιτεία το φασιστικό κόμμα των τουρκοφρόνων DEB: “Μαθαίνουμε πως με εντολή από την Αστυνομία έκλεισε στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας το μεστζίτ που είχε ιδρυθεί εκεί εντός συλλόγου και βάσει του καταστατικού, από μέλη της τουρκικής μειονότητας Δ. Θράκης που έχουν μεταναστεύσει εκεί από τη Δ. Θράκη ένεκα οικονομικών λόγων. Το να ανοίγει ένα μεστζίτ και να εκπληρώνονται εκεί τα λατρευτικά καθήκοντα και να διδάσκεται το Κοράνι, πέρα από μειονοτικό δικαίωμα είναι και ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Ως κόμμα DEB καταγγέλλουμε αυτή την μεσαιωνική πρακτική σε βάρος αυτών των ανθρώπων και ζητάμε επειγόντως να αποδοθούν στον Σύλλογο Μουσουλμάνων Ημαθίας τα δικαιώματα να ανοίγουν ένα μεστζίτ (που είναι μειονοτικό και ανθρώπινο δικαίωμα) αλλά και το δικαίωμα στην λατρεία. Δεν αποδεχόμαστε ποτέ την κρατική χείρα πάνω στις θρησκευτικές μας ελευθερίες…”
Eννοείται πως απορρίπτει την κρατική χείρα της Αθήνας, γιατί η άλλη, της Άγκυρας, τον ταΐζει…
antifonitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.