Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


3-28

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η ανησυχία του περιβάλλοντος του Ερντογάν της αποτυχίας στο κρίσιμο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση μεγαλώνει όλο και περισσότερο, με συνέπεια να αυξάνεται και η τουρκική προκλητικότητα και ένας άκρατος και επικίνδυνος τυχοδιωκτικός οπορτουνισμός.

Σε μια καινούργια παντουρκική δημοσκόπηση του Κέντρου Ερευνών Avrasya που δημοσιεύεται στον αντιπολιτευόμενο τύπο, το όχι παίρνει 57,1%, ενώ το ναι μόνο το 42,4%. Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 3-9 Μαρτίου σε 26 επαρχίες της Τουρκίας με αντικείμενο 8 χιλιάδες 120 πολίτες.
ege-de-yunanistan-la-gerginlik
Ενδιαφέρων είναι ότι στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν τώρα εκλογές, το κυβερνών ισλαμικό κόμμα AKP παίρνει το 45% πολύ πιο κάτω από τις τελευταίες εκλογές, το λαϊκό κόμμα της αντιπολίτευσης CHP, (κεμαλικοί) 31%, το εθνικιστικό ΜΗΡ πέφτει μετά την διάσπαση στο 9,6%μ δηλαδή κάτω από το όριο του 10% εισόδου στην βουλή, ενώ το φιλοκουρδικό HDP 10,3%.
2-29
Τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης δεν μπορεί να θεωρηθούν έγκυρα για μια χώρα σαν την Τουρκία, αλλά δείχνουν και ένα κλίμα μεγάλης αβεβαιότητας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Αυτή η αβεβαιότητα μεγαλώνει την νευρικότητα της Άγκυρας με ένα προκλητικό τυχοδιωκτισμό που θα τον δούμε στο Αιγαίο και στην Κύπρο.
Επιβάλλεται η προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο.
EVET = ΝΑΙ
HAYIR = ΟΧΙ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.