Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ρωσία για Σκόπια: Η δυτική επέμβαση έλαβε ακραία μορφή…




« Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η δυτική επέμβαση στα Σκόπια έλαβε ακραία μορφή», γράφει το δημοσίευμα της σκοπιανής ‘ Утрински весник’
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η παρέμβαση της Δύσης στις εσωτερικές υποθέσεις των Σκοπίων έχει λάβει ακραία μορφή.

«Οι εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου έδειξαν ότι το κυβερνών κόμμα κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων και η αντιπολίτευση- παρά όλους τους χειρισμούς και την απροκάλυπτη στήριξη από την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες υπέστη ήττα.
»Ο Επίτροπος Γιόχαννες Χαν, η Ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και άλλα μέλη της λεγόμενης «Φωτισμένης Ευρώπης» συνεχίζουν την άνευ προηγουμένου πίεση στον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, επιδιώκοντας να δώσει την πρωθυπουργία στην αντιπολίτευση, η οποία δέχεται ανεπιφύλακτα την ‘Αλβανική Πλατφόρμα’», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Και προσθέτει:
«Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι τα μέτρα συντάχθηκαν στα Τίρανα και αυτά σημαίνουν ομοσπονδιοποίηση των Σκοπίων, ανακατανομή της εξουσίας, αλλαγή των κρατικών συμβόλων, που στην πραγματικότητα οδηγούν στην υπονόμευση της συνταγματικής τάξης, με απώτερο στόχο την αποσύνθεση του κράτους.
» Στη συμπεριφορά των Ευρωπαίων ενώθηκε και ο πρόεδρος του αυτοαποκαλούμενου κράτους του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ο οποίος κατηγορηματικά προέτρεψε τους Αλβανούς των Σκοπίων « να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους», που όλο αυτό οδηγεί στη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», που θα περιλαμβάνει μέρη από αρκετές βαλκανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου των Σκοπίων.
»Αυτή είναι μια άλλη απόδειξη ότι η τεχνητή δημιουργία της οντότητας του Κοσσυφοπεδίου είναι μια σημαντική πηγή αστάθειας και κύριος φορέας πιθανών συγκρούσεων στα Βαλκάνια. Οι πολίτες των Σκοπίων, πρέπει οι ίδιοι, χωρίς έξωθεν παρέμβαση να αποφασίσουν για την τύχη τους», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ούτρινσκι Βέσνικ» των Σκοπίων.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.