Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΞΗ … ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F-16




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Νέο μεγάλο «κάζο» για την τουρκική πολεμική αεροπορία, καθώς όπως τώρα αποκαλύπτεται, μετά το «αποτυχών» πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου έχουν… «κλαπεί» 6 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, δηλαδή από αυτά που καθημερινά εμπλέκονται σε αερομαχίες με τα ελληνικά στο Αιγαίο και… ακόμα τα ψάχνουν.


Συγκεκριμένα όπως αποκαλύφθηκε από το ίδιο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, την μέρα του πραξικοπήματος από μια μοίρα πολεμικών αεροσκαφών που απογειώθηκε να βομβαρδίσει την τουρκική βουλή στην Άγκυρα από την 8η τακτική μοίρα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που εδρεύει στο Ντιαρμπακίρ, μια ομάδα Τούρκων πιλότων δραπέτευσε με έξη πολεμικά αεροσκάφη προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στην αρχή θεωρήθηκε ότι οι Τούρκοι πιλότοι με τα κλαπέντα αεροσκάφη είχαν προσγειωθεί στην μεγάλη αεροπορική βάση Akıncı Hava Üssüne στην Άγκυρα, που ήταν και το κέντρο των πραξικοπηματιών, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως τα αεροπλάνα και οι πιλότοι αγνοούνται.
Για το θέμα ήδη έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται 200 αξιωματικοί της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, μεταξύ των οποίων ο διοικητής της 2ης Κεντρικής Διοίκησης Αεροπορικών Επιχειρήσεων, αντιπτέραρχος Atilla Darendeli και οι αξιωματικοι : ο διοικητής της 8ης τακτικής αεροπορικής μοίρας του Ντιαρμπακίρ, υποπτέραρχος Deniz Kartepe, ο γενικός γραμματέας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Σμήναρχος Ali Durmuş και αξιωματικοί της αεροπορίας.
Κατά τα αλλά οι Τούρκοι συνεχίζουν με αμείωτη ένταση το… «πάρτι» πάνω από τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.