Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ… ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ GLAMOUR

7

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν μεγάλο σκάνδαλο ακόμα και από μερίδα του τουρκικού τύπου, χαρακτηρίζεται η πρωτοβουλία του ισλαμιστή δημάρχου της περιοχής του Fatih της Κωνσταντινούπολης, να μετατρέψει τα πλησίον ιστορικά βυζαντινά τείχη στήνοντας προκατασκευασμένες κακόγουστες κατασκευές σε… αίθουσα γαμήλιων τελετών.

6
Όπως αναφέρεται, ο δήμαρχος του Fatih της Κωνσταντινούπολης τα ιστορικά τείχη της Πόλης, που σημειωτέον έχουν ανακηρυχτεί από την OYNESCO σαν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομία, με μια κακότεχνη προκάτ κατασκευή τα μετατρέπει σε αίθουσα εκδηλώσεων και γαμήλιων τελετών αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις.
Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα το κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης με δημόσια αναφορά, ότι ο δήμαρχος καταστρέφει την ιστορικότητα των βυζαντινών τειχών της Κωνσταντινούπολης, ένα πράγματι θαυμαστό αρχιτεκτονικό δημιούργημα της εποχής της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Φυσικά και οι διαμαρτυρίες αυτές δεν σταμάτησαν τον ισλαμιστή δήμαρχο που χαρακτήρισε τα τείχη σαν… κοινά ντουβάρια! Μάλιστα!
Μετά από αυτό εμείς θα… τους «ανταμείψουμε» με μεγαλύτερη προστασία των ισλαμικών μνημείων στην Ελλάδα και… κυρίως πιο πολλά τζαμιά.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.