Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

H αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ: δεν είναι προτεραιότητά μας να φύγει ο Άσαντ.




H αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ  Nikki Haley δήλωσε την Πέμπτη 30 Μαρτίου ότι η Washington δεν θεωρεί πια την αναχώρηση του σύριου προέδρου Bachar Al-Assad, ως μια προτεραιότητα για να τεθεί τέρμα στη διαμάχη στη χώρα.

Η Niki Haley εκφράστηκε μετά από προτάσεις ανάλογες του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ του Rex Tillerson, που από την Άγκυρα δήλωσε ότι η  « η τύχη του προέδρου Assad, σε βάθος χρόνου θ΄ αποφασιστεί από το συριακό λαό ».Η πρέσβης τόνισε  :
«Η προτεραιότητά μας είναι αληθινά να κοιτάξουμε πως μπορούμε ν΄αποκτήσουμε  αποτελέσματα. Με ποιόν οφείλουμε να εργαστούμε  για να κάνουμε πραγματικά  μια διαφορά για τ΄ατομα στη Συρία; »
H διπλωμάτης είπε ότι δεν θέλει να επικεντρωθεί στην τύχη του  Bachar Al-Assad « με τον ίδιο τρόπο όπως έκανε η προηγούμεη διοίκηση». « Εμείς θεωρούμε ότι αυτός είναι ένα εμπόδιο;Nαι.Θα παραμείνουμε καθισμένοι εδώ και θα επικεντρωθούμε στο να τον κάνουμε να φύγει; όχι », είπε.
Η Nikki Haley ομοίως ανακοίνωσε ότι θέλει να εναντιωθεί στην επιρροή του Ιράν  συμμάχου της Συρίας στον πόλεμο κατά των  « ανταρτών ». Διαβεβαίωσε ότι η Washington ήταν έτοιμη να εργαστεί με άλλους παράγοντες στη διαμάχη συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας για να βρεθεί μια λύση μακροπρόθεσμη στη Συρία..lemonde
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.