Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Oι αρχικοί στόχοι της επίσκεψης Ερντογάν στη Μόσχα.


Αποτέλεσμα εικόνας για Erdogan Putin
Ο τούρκος πρόεδρος  Recep Tayyip Erdogan θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 10 Μάρτη για να συναντήσει το ρώσο ομόλογό του τον  Vladimir Putin.
Θα συμμετάσχει στην 6η σύσκεψη του ρωσοτουρκικού Συμβουλίου συνεργασίας υψηλού επιπέδου.

Ο αρχικός σκοπός της επίσκεψής του είναι η εμβάθυνση κατά το δυνατό των οικονομικών συνεργασιών μεταξύ των 2 χωρών γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρμελίνου ο Dimitri Peskov.
Οι τουρκικές αρχές προσβλέπουν κυρίως σε δύο πράγματα : την άρση του embargo που επιβλήθηκε στις εισαγωγές τουρκικών προιόντων στη Ρωσία και στην κατάργηση της βίζας εισόδου για τους τούρκους υπηκόους.
Μιλώντας στην Izvestia, ο Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών  Μελετών της Μόσχας ο Vladimir Avatkov παρουσιάστηκε αισιόδοξος.Σύμφωνα με αυτόν οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία θα είναι στη καρδιά των συζητήσεων  Erdogan-Putin.
Και πρόσθεσε : «Οι 2 πλευρές θα εξετάσουν την προοπτική της παρουσίας τούρκων στρατιωτικών στη Συρία. Ο τουρκικός στρατός είναι στο σημείο να εγκαθιδρύσει μια στρατιωτική βάση στη Συρία. Θέλουν να ενισχύσουν τηςν παρουσία τους στη Συρία και να θέσουν σ΄εφαρμογή μια ουδέτερη νεκρή ζώνη κοντά στα σύνορά τους. »
Η εφημερίδα επαναλμβάνει ότι οι τούρκοι διευθύνοντες έχουν πολυάριθμα σχέδια για τη Β Συρία. Ο Erdogan ανακοίνωσε ότι μετά την κατάκτηση της συριακής πόλης al-Bab ο στρατός του υποστηριζόμενος από τους  σύριους « αντάρτες » θα εξαπέλυε μια εκστρατεία κατά της πόλης κατά της κουρδοκρατούμενης πόλης   Manbij.
Αλλά μια συμφωνία που συνάφθηκε υπό τη ρωσική διαμεσολάβηση μεταξύ συριακού στρατού και κουρδικών σταρτιωτικών αρχών  έδωσε το πράσινο φως ο συριακός στρατός να εισέλθει στις περιοχές κατά πλειοψηφίαν κουρδικές στις 3 Μάρτη.
Οι συριακές δυνάμεις είναι έτσι υπεύθυνες για τη λήψη μέτρων για επανεκκίνηση των  δημόσιων υπηρεσιών και των  υποδομών της πόλης.
Οι συριακές δυνάμεις δημιουργούν μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία για τους κούρδους που έκτοτε θα είναι προστατευμένοι από ενδεχόμενη επίθεση εκ μέρους του τουρκικού στρατού.
Αυτές οι ρωσικές παρεμβάσεις προφανώς και δυσαρεστούν τους τούρκους ιθύνοντες και επομένως είναι πιθανό ο Erdogan να θέσει στη συνάντησή του με τον Πούτιν κι αυτό το θέμα.presstv 8.3.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.