Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ S-400 ΓΙΑ ΝΑ… ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

2017030612552019_613th2b8p16et944v62vqf2uv71

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την επιδίωξη της Τουρκίας να αποκτήσει το δυνατόν συντομότερο τους ρωσικούς πυραύλους S-400, ανέλυσε ο απόστρατος Τούρκος στρατηγός, Nejat Eslen, σε μια συνέντευξη που έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnık, πλέκοντας το εγκώμιο για τους πυραύλους αυτούς.

Σύμφωνα με το Τούρκο στρατηγό, δεν μπορεί η Ελλάδα που ενώ είναι μέλος του ΝΑΤΟ να προμηθεύεται αμερικανικά και συγχρόνως ρωσικά οπλικά συστήματα και η Τουρκία να μένει πίσω και να μην εξοπλίζεται ανάλογα.
Όπως υπεστήριξε ο Nejat Eslen, οι πύραυλοι αυτοί είναι κατά πολύ ανώτεροι από τους νατοϊκούς Patriot και για τον λόγο αυτό η Τουρκία θα επιδιώξει με κάθε μέσο να τους αποκτήσει. Στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως τόνισε ο Τούρκος στρατηγός, υπάρχουν πολλά ανάλογα συστήματα όπως αυτό του Ισραήλ και για τον λόγο αυτό η Τουρκία έχει υποχρέωση να προχωρήσει στην προμήθεια των S-400.
Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, ο Τούρκος στρατηγός ανέφερε ότι πολύ πιθανόν να υπάρξουν αντιδράσεις στην επιδίωξη αυτή της Τουρκίας, αλλά δεν… «ιδρώνει» το αυτί της Άγκυρας και το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην συνάντηση Ερντογάν Πούτιν στις 9 Μαρτίου στην Μόσχα. Το ερώτημα είναι τι θα απαντήσει η ρωσική πλευρά
Πάντως, όπως βλέπετε οι εξελίξεις τρέχουν και το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.