Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

The Times: στο Μanbij η πιο στενή συνεργασία Ρωσίας και ΗΠΑ από το B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο


US vehicles patrol near the village of Yalanli, on the western outskirts of the northern Syrian city of Manbij, on Sunday

Οι αμερικανικές και οι ρωσικές δυνάμεις εργάζονται στις περιπολίες μαζί στα περίχωρα της συριακής πόλης  Manbij, κάτι που αντιπροσωπεύει τη πιο στενή συνεργασία Μόσχας και  Washington στο πεδίο της μάχης από τον  Β Παγκόσμιο Πόλεμο αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Times.

Αυτό που παρατηρείται στο συριακό έδαφος σήμερα είναι η πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στις 2 υπερδυνάμεις από την εποχή του Β Παγκοσμίου πολέμου εκτιμά το Times. Τότε τον Απρίλη του 1945, ο σοβιετικός και ο αμερικανικός στρατός έδωσαν τα χέρια κοντά στον ποταμό Έλβα αναφέρει το μέσο.
Στη Συρία οι στρατιώτες των 2 υπερδυνάμεων μέχρι  τώρα απέφυγαν τις επαφές ευρισκόμενοι σε μια απόσταση 8 χλμ οι μεν από τους δε σύμφωνα με το Times. Από κάθε πλευρά φαίνονται οι εθνικές σημαίες υψωμένες «για να δείξουν τις δυνάμεις τους  ».
Πραγματοποιούν περιπολίες στα περίχωρα της πόλης Manbij, στα 25 χλμ από τα τουρκικά σύνορα.Οι στρατιώτες είναι επιφορτισμένοι να μην αφήνουν τα αντιμαχόμενα μέρη να διεξάγουν επιχειρήσεις μάχης :
« Θεωρητικά αυτοί υπηρετούν μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ των αντιπάλων των κούρδων και αυτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.
Αλλά σε πρακτικό επίπεδο αποδεικνύουν μια νέα προσέγγιση γεωπολιτική των 2 εθνών υπό την προεδρία του Trump », παρατηρεί η εφημερίδα.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.