Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Άσαντ σε κινεζική tv: φτάσαμε στον Ευφράτη,προτεραιότητά μας η Ράκα.Δεν δώσαμε το πράσινο φως στους αμερικανούς για Manbij..είναι εισβολείς….



O πρόεδρος της Συρίας ο Bachar al-Assad σε συνέντευξή του στο κινεζικό κανάλι Phoenix TV δήλωσε ότι οι συνομιλίες της Γενεύης είναι ένα βήμα στο μακρύ δρόμο για την επίλυση της συριακής κρίσης υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξουν και άλλοι γύροι σε Γενεύη ή Astana.
Ο al-Assad ανέφερε ότι οι συνομιλίες οφείλουν να είναι διασυριακές σημειώνοντας ότι η αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης δεν ήταν ενωμένη και υπήρχαν διάφορες αντιπροσωπείες τςη αντιπολίτευσης στη Γενεύη.  “Με ποιόν οφείλουμε να διαπραγματευθούμε ως κυβέρνηση ;Ποιός από όλες αυτές είναι ο διαπραγματευτής ; ποιός τους αντιπροσωπεύει ;”,αναρωτήθηκε.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάηρξαν διαπραγματεύσεις αυτή τη φορά στη Γενεύη. “Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι συνομιλίες δεν πραγματοποιήθηκαν. Το μόνο θέμα που συζητήθηκε στη Γενεύη ήταν ημερήσια τάξης”,διευκρίνισε.

Ο πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι υπάρχουν 2 volets για να υπάρξει διακανονισμός στη Συρία το α΄είναι η αντιτρομοκρατική μάχη που , αντιπροσωπεύεί ένα καθήκον για την κυβέρνηση ποου οφείλει ν΄ανατρέξει σε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να εκριζώσει τους τρομοκράτες που σκοτώνουν και κατστρέφουν  στη Συρία και και το β΄είναι ο διάλογος  που περιλαμβάνει πολλές πτυχές. “Υπάρχει η πολιτική πλευρά από την οποία εξαρτάται το μέλλον της Συρίας και η φύση του πολιτικού καθεστώτος του οποίουέχουμε ανάγκη χωρίς να προσμετρήσουμε τη μορφή αυτού του  καθεστώτος  που θα αποφασίσουν οι σύριοι με δημοψήφισμα.Η άλλη πλευρά σκιαγραφείται στην απόπειρα να ωθήσουμε τους περισσότερους που είχαν διασύνδεση με τρομοκρατικές ενέργειες στο να επιστρέψουν στη κανονική ζωή  και ν΄αρνηθούν τα όπλα έννατι της αμνηστείας που παραχωρείται από την κυβέρνηση”, είπε.
Οι ρώσοι πέτυχαν γιατί συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις μας στοε΄δαφος κάτι που δεν κάουν οι ΗΠΑ γι αυτό και δενέχουν αποτελέσματα.
Ο  al-Assad υπογράμμισε ότι οι πιθανότητες συνεργασίας με την αμερικανική διοίκηση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι σε επίπεδο  “θεωρητικό”. “Αλλά πρακτικά δεν είναι ακόμη ο καιρός γιατί δεν υπάρχει επαφή μεταξύ Συρίας ΗΠΑ σε επίσημο επίπεδο”, ισχυρίστηκε.
Ανέφερε ότι δεν έχει προσωπική επαφή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ  γνωστοποιώντας ότι υπάρχουν έμμεσες επαφές μέσω πολλών διάυλων. ” Αλλά οι επαφές οφείλουν να είναι επίσημες για να μιλάμε για μια μια πραγματική επικοινωνία με την άλλη κυβέρνηση  ”,πρόσθεσε.

Για το αν έδωσε το πράσινο φως στις αμερικανικές δυνάμεις για να έρθουν στο Manbej, ο al-Assad διαβεβαίωσε ότι δενέδωσε κανένα πράσινο φως δηλώνοντας : “Κάθε ξένη δύναμη που μπάινει στη Συρία χωρίς την εξουσιοδότηση μας χωρίς να μας συμβουλευθεί  είναι δύναμη εισβολής είτε είναι αμερικανική είτε τουρκική είτε άλλη”.
Για το βέτο της Κίνας υπέρ της Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο al-Assad είπε : “…η Κίνα αντιαπραθέτοντας το veto υπερασπίεται πάνω απ΄όλα τη Χάρτα.Η Κίνα σε συνεργασία με τη Ρωσία εξισορρόπησαν τον κόσμο εγκαθιστώντας ένα είδος πολιτικής ισορροπίας στο εσωτερικό του ΟΗΕ.Η Κίνα με αυτό το veto προστατεύει τα κινεζικά συμφέροντα , τα συριακά και τα συμφέροντα ολόκληρου του κόσμου και ιδιαίτερα των μικρών ή αδύναμων χωρών”.
Για το ντοκυμαντέρ των “Casques blancs” που απέκτησε το βραβείο Oscar για το καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους ο πρόεδρος al-Assad δήλωσε ότι θα πρέπει να συγχαρούμε την Al-Nosra για την απόκτηση του πρώτου της Oscar. “Αυτό είναι ένα γεγονός από τ΄άγραφα στη Δύση  το ότι πήγε το Oscar στην  Al-Qaïda.Είναι απίστευτο. Είναι μια καόμη απόδειξη στο γεγονός ότι τα βραβεία Oscars, Nobel και άλλα βραβεία είναι πιστοποιητικά πολιτικοποιημένα. Η ιστορία των  “Casques blancs” είναι απλή είναι μια διακοσμητική επιχείρηση της αλ  Nosra στη Συρία για ν΄αντικαταστήσει το άσχημοπρόσωπό της με ένα άλλο πιο ανθρώπινο. Αυτή η ιστορία είχε για σκοπό την απαγόρευση στο συριακό στρατό κατά τη διάρκεια της επειχείρησης απελευθέρωσης του Χαλεπίου  να επιτεθεί για να απελευθερώσει τις συνοικίες που κατέιχαν οι τρομοκράτες και για να υποστηρίξει ότι ότι ο συριακός στρατός και οι ρώσοι επιτίθονται σε πολίτες και στο προσωπικό ανθρωπιστικής υπόθεσης ”, σημείωσε ο al-Assad.
Ο σύριος πρόεδρος είπε  “οι δυνάμεις μας έφθασαν στον Ευφράτη που είναι πολύ κοντά στη Raqqa, εστία της  Daech ατή τη στιγμή”.

“Η Raqqa θα είναιπροτεριαότητα για εμάς.Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άλλες πόλεις  δεν θα έχουν προτεραιότητα. Η Παλμύρα βρίσκεται στο δρόμο της πόλης της  Deir Ezzor που είναι στην Α Συρία και κοντά στα ιρακινά σύνορα. Αυτές οι ζώνες χρησιμοποιήθηκαν από την Daech ως περάσματα για τη λογισμική υποστήριξη μετξ΄τ Ιράκ και Συρίας. Επομένως αν επιτεθούμε στην εστία ή στο πέρασμα που χρησιμοποιείται από την Daech, η επίθεση θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα“, τόνισε ο  al-Assad.
Στο ερώτημα για τοπότε θα τελιεώσει ο πόλεμος ο al-Assad a απάντησε : “Σε περίπτωση ανυπαρξίας εξωτερικής παρέμβασης το ζήτημα θα πάρει κάποιους μήνες.”.sana 11.3.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.