Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΕΝΑΣ ΤΡΑΜΠ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ… «ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ»!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ούτε ένα εξάμηνο δεν χρειάστηκε μετά τις αμερικανικές εκλογές και ο αντινατοϊκός και φιλορώσος Τραμπ, που είχε προσβάλλει δημόσια την Γερμανίδα καγκελάριο κ Μέρκελ, για να εμφανιστεί κάθετα διαφορετικός και πιο φιλοπόλεμος και από τον προκάτοχο του Ομπάμα, που τον κατηγορούσε ότι ήταν υποχείριο των γερακιών της Ουάσιγκτον.

Κυκλοφορούν πολλές ερμηνείες για αυτή την απότομη και ριζικά αλλαγή της στάσης του Αμερικανού προέδρου, το γεγονός όμως είναι ότι τουλάχιστον προς το πάρων βαδίζει σύμφωνα με τις επιταγές του αμερικανικού βαθέως κράτους με το κίνδυνο να οδηγήσει την ανθρωπότητα ακόμα και σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Έτσι ο μέχρι πρότινος επικριτής του ΝΑΤΟ, σε σημείο να δηλώνει ότι έχει περατώσει την αποστολή του και θα πρέπει να καταργηθεί, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον γενικό γραμματέα της βορειοατλαντικής συμμαχίας, Jens Stoltenberg, με τον οποίο είχε «άριστη» συνεργασία. Συγκριμένα συζητηθήκαν οι σχέσεις με την Ρωσία μετά την νέα επιθετική πολιτική του Τραμπ, το συριακό, η βόρειος Κορέα, η ισλαμική τρομοκρατία και η…Ουκρανία. Εδώ προβλέπονται νέες «επικίνδυνες» εξελίξεις.
Για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτή την απότομη στροφή του Τραμπ, μάλλον δεν παρακολουθούν καλά την αμερικανική επικαιρότητα. Ο νέος και άπειρος Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται υπό φοβερή πίεση από το αμερικανικό κατεστημένο, σε σημείο να απειλείται ακόμα και η ίδια του η θέση με την κατηγορία της προδοσίας, (να μην αναφέρουμε ακόμα το προηγούμενο Κένεντυ). Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο κατά πάσα πιθανότητα αποφάσισε την μεγάλη στροφή. Εδώ κυκλοφορούν πολλά για τον ρόλο σε αυτή την αλλαγή του γαμπρού του, εβραίου εκατομμυριούχου, Jared Kushner.

Προσωρινή αλλαγή ή όχι ;;; Αυτό θα φάνει σύντομα. Η ανθρωπότητα πάντως θα βρίσκεται μάλλον μόνιμα με κομμένη την ανάσα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.