Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

ΕΝΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ… ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Καθώς πλησιάζουμε στην κρίσιμη ημερομηνία της 16ης Απριλίου που θα γίνει το δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία, στο περιβάλλον του Ερντογάν αυξάνει επικίνδυνα η νευρικότητα καθώς ο περίπατος που φαντάζονταν μετατρέπεται σε εφιάλτη με ανυπολόγιστες συνέπειες.


Συγκεκριμένα στην τελευταία δημοσκόπηση που έγινε από την τουρκική εταιρεία Sonar, στις 31 Μαρτίου, το Όχι καταγράφει προβάδισμα με 51,8%, ενώ το Ναι παίρνει το 48,8%.
Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 2000 ατόμων σε 12 κομβικές τουρκικές επαρχίες, οι οποίες είναι : Χατάϊ, Άδανα, Μερσίνα, Αττάλεια, Καχραμάνμαράς, Άγκυρα, Τσανκιρί, Τσόρουμ, Υοζγκάτ, Ορδντού, Σμύρνη και Μούγλα.
Παρατηρείται μείωση των αναποφασίστων που μάλλον προσανατολίζονται προς το Όχι, ενώ εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα στις νοτιοανατολικές επαρχίες που οι Κούρδοι ψηφίζουν πάνω από 80% το Όχι. Εκεί θα ρίξει μεγάλο βάρος τις επόμενες μέρες το επιτελείο του Ερντογάν.
Εντυπωσιακό είναι πως ο πρώην πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο πρώην πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, έχουν αποστασιοποιηθεί από την προεκλογική εκστρατεία και απέχουν από την στήριξη στον Ερντογάν
Πάντως όπως εκτιμούν οι παρατηρητές, όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία του δημοψηφίσματος και ο Ερντογάν δείχνει ότι χάνει το «παιχνίδι», παρά του ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, από εδώ και πέρα δεν αποκλείεται κάποια μεγάλη προβοκάτσια
Προβοκάτσια όμως προς τα που ? Εδώ είναι το κρίσιμο ερώτημα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.