Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ… ΠΕΤΑ ΤΙΣ «ΒΟΜΒΕΣ» ΤΟΥ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε μια εβδομάδα από την νίκη του στο αμφισβητούμενο δημοψήφισμα και ήδη ο Ταιγίπ Ερντογάν αναγγέλλει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις και νέες στρατιωτικές εμπλοκές της Τουρκίας, που αναμένεται να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις στην ήδη εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής.


Σύμφωνα με τα όσα γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν το πρώτο που έκανε μετά την νίκη του ήταν να ανακοινώσει ότι θα συνεχιστεί η επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη στην Συρία, παρά του ότι είχαν πει ότι η επιχείρηση αυτή έχει περατώσει το έργο της.

Τώρα, όπως έγινε γνωστό, όχι μόνο θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, αλλά θα τις επεκτείνει σε ένα μεγάλο μέτωπο και προς τα ανατολικά και προς δυτικά και νότια και παράλληλα θα αρχίσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ, παρά τις έντονες προειδοποιήσεις από την Βαγδάτη αλλά και από την Τεχεράνη να αποχωρήσει από τις περιοχές αυτές.
Όπως αναφέρεται, οι πρώτοι στόχοι της Τουρκίας θα είναι οι κουρδικοί θύλακες στην Συρία του Menbiç ανατολικά και του Afrin δυτικά, ενώ θα επιχειρήσει και προς τα νότια προς την Ράκκα των ισλαμιστών. Παράλληλα στο βόρειο Ιράκ ο πρώτος στόχος θα είναι η περιοχή του Sincar, που είναι το νέο κέντρο των Κούρδων του ΡΚΚ που αποχώρησαν από το Καντιλί και προωθήθηκαν δυτικότερα προς την πλευρά της Συρίας.
Με λίγα λόγια ο σουλτάνος σκοπεύει να ανάψει νέες φωτιές καθώς οι προθέσεις του αυτές φέρνουν γενικευμένο πόλεμο.
Τώρα γεγονός είναι πως με την φόρα πλέον που έχει πάρει, τίποτα δεν αποκλείεται, άλλωστε πάντα…. «αλληθώριζε» και προς την δική μας μεριά.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.