Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η ΜΟΣΧΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την αντίδραση της Μόσχας στους τουρκικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή Sincar, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Άγκυρα υποστηρίζει ότι βρίσκεται το νέο στρατηγείο του κουρδικού ΡΚΚ, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ με την επισήμανση ότι η Ρωσία φέρεται έντονα δυσαρεστημένη από αυτή την αιφνίδια τουρκική κίνηση που ανάβει καινούργιες φωτιές στην περιοχή και κυρίως αποπροσανατολίζει τον πόλεμο κατά του ISIS.

Όπως αναφέρεται, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Gennadiy Gatilov, με δήλωση του καταδίκασε την αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας στην περιοχή και τόνισε πως αυτή η κίνηση της Τουρκίας έγινε χωρίς καμία προσυνεννόηση με την συμμαχία κατά των Τζιχαντιστών. Το περίεργο είναι πως η Άγκυρα δια του ίδιου του Ερντογάν υποστηρίζει ότι είχε πληροφορήσει για τους βομβαρδισμούς αυτούς την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Βαγδάτη και τους Κούρδους του Μπαρζανί.
Άλλα τους τουρκικούς βομβαρδισμούς εκτός από την Ρωσία καταδίκασαν και οι ΗΠΑ, ενώ η Βαγδάτη απείλησε με αντίποινα την Τουρκία αν συνεχίσει αυτές τις επιδρομές.
Δηλαδή… μύλος η υπόθεση.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.