Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο στη Συρία αλλά με ποιόν; Έφτιαξαν πίστα προσγείωσης στο Κομπάνι που δέχεται μεταγωγικά C-17.




Oι ΗΠΑ είχαν προετοιμάσει σχετικά αθόρυβα την σημερινή απειλητική σκλήρυσνη στάση τους απέναντι στη Δαμασκό.Δημιούργησαν μια πίστα προσγείωσης στη Β Συρία στην κούρδικη ζώνη για να μπορούν να δεχθούν στρατιωτικά αεροσκάφη μεταγωγικά cargos  C-17.

Η πίστα κοντά στο Koμπάνι χρησιμοποιήθηκε για α΄φορά από ένα  C-17 « το Δεκέμβρη », ανέφερε ο στρατηγός John Thomas, ένας εκπρόσωπος τύπου των αμερικανικών δυνάμεων  στη Μ Ανατολή (Centcom), επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από το στρατιωτικό μέσο πληροφοριών Stars and Stripes.
Η δυνατότητα να δεχθεί μεταγωγικά αεροπλάνα αυξάνει υπολογίσιμα την ικανότητα των ΗΠΑ να μεταφέρει όπλα και εξοπλισμούς στη Συρία καθώς προετοιμάζει την επίθεση κατά της πρωτεύσουσας  de facto της isis την Raqa.
Τα  C-17 έχουν τριπλάσια ικανότητα  από τα  C-130 που μέχρι τώρα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την πίστα.
« Αυτοί μπορούν να μεταφέρουν μικρά θωρακισμένα οχήματα  (…) που είναι τώρα εξουσιοδοτημένα να επιχειρούν στη Συρία », δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου.
Η βάση κοντά στο Kobane είναι « ένα λογισμικό κέντρο πολύ σημαντικό » για επίθεση στην  Raqa, δήλωσε ο John Thomas.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία .
Ανέπτυξαν πρόσφατα  400 ακόμη άνδρες, πάνω από 500 σταρτιώτες των ειδικών δυνάμεων που συμβούλευαν και βοηθούσαν  τις κουρδικές δυνάμεις κατά της ISIS.
Αυτοί οι 400 συμπεριλαμβάνουν κυρίως μια μονάδα πυροβολικού πεζοναυτών αναπτυγμένη με κανόνια των 155 mm πλησίον της Raqa.
Η Washington προσανατολίζεται ν΄αναπτύξει συμπληρωματικές δυνάμεις για να βοηθήσει τους προστατευόμενούς της στην επίθεση εναντίον της  Raqa.
Αλλά οι ΗΠΑ και η συμμαχία οφείλουν ακόμη ν΄αποφασίσουν τη σύνθεση αυτών των τελευταίων.AFP 4.4.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.