Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Οι ΗΠΑ δια του CNN στοχοποιούν Συρία, Β Κορέα …ακυρώνοντας την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών..και ηχούν τις σειρήνες του πολέμου….




To CNN 20.4.17 συνεχίζει την προπαγάνδα της δυτικής πολιτικής παρεμβατικότητας στις εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών..
Στοχοποιεί Β Κορέα και Συρία ότι είναι 2 δικτατορίες και καταργεί την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών και την εθνική αυτοδιάθεση.

 »Οι λαοί πρέπει να κυριαρχούνται και να κυβερνώνται με δική τους συναίνεση η αυτοδιάθεση δεν είναι κενό σχήμα λόγου » προειδοποιεί αυτή η παλιά αρχή του διεθνούς δικαίου που αποτελεί θέσφατο.
Η ίδια εγγυάται  »το δικαίωμα όλων των λαών ν΄ αποφασίσουν τη μορφή της διακυβέρνησης υπό την οποία θέλουν να ζήσουν ».
Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών ορίζει αυτό που η αμερικανική πολιτική διαχρονικά παραβιάζει κατάφωρα..
 »’αρθρο 1 παράγραφος 2: ‘Ενας απο τους σκοπούς είναι η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των εθνών βασισμένη στο σεβασμό της αρχής της ισότητας και αυτοδιάθεσης των λαών »
Όρος που επαναλαβάνεται στο άρθρο 55.
Το Άρθρο 76 παράγραφος 7 εγγυάται την αυτοδοιίκηση και την ανεξαρτησία των εθνών, την ελεύθερη διακυβέρνηση.
Αλλά και άλλοι οργανισμοί όπως ο ΟΑΣΕ στην τελική του πράξη στο Ελσίνκι το 1975 θεσπίζουν το διακίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση.
 »Όλοι οι λαοί έχουν πάντα το δικαίωμα σε πλήρη ελευθερία να προσδιορίζουν όποτε κι όπως αυτοί επιθυμούν το εσωτερικό και εξωτερικό πολιτικό τους στάτους χωρίς καμιά εξωτερική παρέμβαση »  πολύ περισσότερο επέμβαση.
Αυθαίρετα,αβάσιμα κι ανιστόρητα το CNN αναφέρει ψευδώς ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ κληρονόμησε την εξουσία από τον πατέρα του Χάφεζ. An undated photo shows former Syrian President Hafez al-Assad seated with his wife, Anisa. Behind them from left to right are children Maher, Bashar, Basel, Majd and Bushra.
 Την κληρονόμησε όσο ο γιος Τζον Κουίνσι Ανταμς (1825-1829) από τον πατέρα του τον Τζον Ανταμς (1797-1801) και όσο ο γιος Τζορτζ Μπους ο νεότερος (2001-2009). από τον πατέρα του τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο (1989-1993).Με εκλογές …….
Το CNN και η Δύση γενικότερα μάλλον συγχέουν τα βασίλεια της Σ Αραβίας και τις μοναρχίες του Κόλπου Κατάρ,Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κλπ ή τη σύμμαχό τους επίσης Ιορδανία του βασιλιά Αμπντάλα ή  το Μαρόκο  αλλά και τα βασίλεια των εστεμμένων της δύσης με τη Συρία.
Συγχέουν τη μοναρχία του Ηνωμένου Βασιλείου,
της Ισπανίας,της Δανίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου, της Σουηδίας, της Ολλανδίας ή το Δουκάτο του Λουξεμβούργου όπου οι εκάστοτε αρχηγοί κράτους είναι ισόβιοι κι αναδεικνύνται κληρονομικώ δικαίω ακολουθώντας την γραμμή του αίματος,  με την αραβική Δημοκρατία της  Συρίας.
Στο συριακό κοινοβούλιο υπάρχουν μια δεκάδα κόμματα όταν στη δημοκρατία των ΗΠΑ υπάρχουν 2 μιας σχεδόν ταυτόσημης ιδεολογίας  οι ρεπουμπλικάνοι και οι δημοκράτες.
Ο Χάφεζ αλ ΄Ασαντ λέει το άρθρο πήρε την εξουσία με στρατιωτικό κίνημα και ο Τσαβες ιστορικός σύμμαχος των ΄Ασαντ με στρατιωτικό κίνημα έλαβε την εξουσία αυτό δεν σημαίνει ότι Τρούμαν,Ρήγκαν, Νίξον,  δυναστεία Μπους,Τραμπ και ο εισβολέας στη Γιουγκοσλαβία  Κλίντον ήταν πιο δημοκράτες απο τον φιλειρηνιστή, σοσιαλιστή Τσάβες ανανεωτή του παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος
…..
ή μήπως οι προαναφερθέντες πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν λιγότερο στρατοκράτες και μιλιταριστές από τους κατηγορόμενους επικεφαλείς των Συρία, Β Κορέα;
Αλλά και από άλλη οπτική είναι ψευδεπίγραφη αγωνία των ΗΠΑ για εκδημοκρατισμό των λαών…Έωλο στη βάση του και φθαρμένο προιόν τούτο το επιχείρημα του εκδημοκρατικσμού και του εκπολιτισμού των λαών που χρησιμοποιήθηκε ευρέως στο πλαίσιο της αποικιοκρατίας, επεκτατισμού,χειραγώγησης.
Ο Γιαννούκοβιτς ήταν εκλεγμένος πρόεδρος στην Ουκρανία αλλά οι ΗΠΑ με ΕΕ υποκίνησαν την ανατροπή του και επέβαλαν τον εγκάθετο Ποροσένκο που σκότωσε το λαό του 10.000 νεκροί με αφορμή την υπογραφή μιας συμφωνίας οικονομικής με την ΕΕ.
Αλλά ο Ποροσένκο που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της χώρας στο ΝΑΤΟ δεν αποκαλείται ούτε δικτάτορας ούτε σφαγέας του λαού του, δεν δαιμονοποιείται,δεν στοχοποιείται, χαίρει κι απολαμβάνει πάσης εκτίμησης και προστασίας ως ευηπόληπτο μέλος της διεθνούς κοινότητας.Ούτε απειλείται με διεθνή δικαστήρια ως εγκληματίας πολέμου…..
Και ο στρατιωτικός Σίσι στην Αίγυπτο ανατρέποντας τον δημοκρατικά εκλεγμένο αν και Αδερφό Μουσουλμάνο Μόρσι σφάγιασε 2000 σε 2 μέρες για να καταλάβει  την εξουσία με εξώφθαλμο πραξικόπημα αλλά επίσης είναι στο απυρόβλητο των δυτικών.
Τουλάχιστον μεροληπτική και επιλεκτική αν όχι εντελώς άδικη είναι η στάση των ΗΠΑ που υπηρετούν τα φερέφωνά της κι αναπαράγουν την προπαγάνδα τους διεθνώς.
Οι ΗΠΑ περνούν στην επίθεση ως θεματοφύλακες της παγκόσμιας τάξης….
Όμως είναι οι ΗΠΑ με τη συμμαχία τους από 60 και πλέον χώρες που παραβιάζουν το συριακό ενέριο χώρο και επιχειρούν στη Συρία παραβιάζοντας την εθνική κυριαρχία.Είναι αυτές που κάνουν απόβαση πεζοναυτών, που οικοδομούν παράνομες βάσεις και στρατιωτικά αεροδρόμια σε συριακό έδαφος.Είναι αυτές που δεν σέβονται κάθε έννοια διαθνούς δικαίου.Είναι αυτές που κατέλυσαν τα σύνορα της συριακής επικράτειας…..
Οι ΗΠΑ είναι η παγκόσμια δικτατορία που επιβληθηκε με πυρηνικά, στρατοκρατική υπεροπλία, με βάσεις κατοχής ανά την υφήλιο, με επιβαλόμενες δικτατορίες μια από αυτές και η ελληνική (ομολογία Κλίντον) με διαρκείς  »δίκαιους » πολέμους μ΄ οικονομικούς εκβιασμούς μέσω των οίκων της αξιολόγησης (Moody’s,Standard Standard & Poor’s,Fitch) και των διεθνών οργανισμών που ελέγχει όπως η Παγκλόσμια Τράπεζα και μηχανισμοί όπως το ΔΝΤ και αυτό το γνωρίζει καλά η Ελλάδα, η Ασία, η Αφρική, η Λατινική Αμερική, η Μέση Ανατολή,ο ευρωπαικός νότος,τα Βαλκάνια…..
Όσο για τη Β Κορέα ισχύουν τ΄αντίστοιχα περί της αρχής της αυτοδιάθεσης των λαών και απλά οι ΗΠΑ επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος του 1950 του πολέμου και της εισβολής.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.