Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ελλάδα και Κύπρος επικροτούν το ιμπεριαλιστικό χτύπημα των ΗΠΑ κατά της Συρίας……όπως και οι G7.Οι ΗΠΑ καλούν να φύγει ο Μπασάρ οι σύριοι στην Ταρτούς ποδοπατούν και καίνε την αστερόεσσα.ΦΩΤΟ




Σε διάσκεψη κορυφής τη Δευτέρα στη Μαδρίτη των χωρών της ευρωπαικής Μεσογείου οι Ελλάδα,Κύπρος,Γαλλία,Ιταλία,Ισπανία,Πορτογαλία,Μάλτα έκριναν με κοινή συμφωνία κι ανακοινωθέν  ως «κατανοητό» το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία μετά την διαρροή χημικών ουσιών στις 4 Απρίλη στο κατεχόμενο από ισλαμιστές τρομοκράτες  Khan Cheikhoun στην βάση της Διεθνούς τζιχαντιστικής τρομοκρατίας επαρχίας του Ιντλίμπ στη Β Συρία που η Δύση η Τουρκία και χώρες του Κόλπου χρέωσαν με συνοπτικές διαδιακασίες και ανεξέταστα στη Συρία ως επίθεση με χημικά .

Δικαιολογούν προληπτικά και χειρουργικά χτυπήματα και παράπλευρες απώλειες και την αυθαίρετη απρόκλητη αφαίρεση ζωής ως και 4 παιδιών που ήταν θύματα από αυτήν την επίθεση όπου σκοτώθηκαν και πολίτες στα γύρω χωριά από το αεροδρόμιο.
Οι χώρες του ευρωπαικού νότου κινούνται έξω από τα όρια του διεθνούς Δικαίου και της νομολογίας που το διέπει αφού δικαιώνουν απρόκλητη επίθεση τρίτης χώρας σε κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος  έξω από κάθε νόρμα ή σχετική απόφαση του ΟΗΕ. « Το χτύπημα που επέφεραν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Shayrat στη Συρία είχε την κατανοητή πρόθεση να εμποδίσει και ν΄αποτρέψει την εξάπλωση και τη χρήση τέτοιων όπλων  (χημικών) και ήταν επικεντρωμένο και περιορισμένο σε αυτό το αντικείμενο », ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση αυτές οι χώρες που συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη ενώ οι σύμμαχοι της Συρίας επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους το Σάββατο.
Στη Μαδρίτη ο συντηρητικός Mariano Rajoy δέχθηκε μια πλειοψηφία διευθυνόντων της  »αριστεράς » – τον γάλλο François Hollande, τον ιταλό πρωθυπουργό Paolo Gentiloni, τον έλληνα ομόλογό του  Alexis Tsipras, τον πορτογάλο  Antonio Costa και τον της Μάλτας Joseph Muscat -, αλλά και τον κύπριο πρόεδρο τον μόνο του συντηρητικού στρατοπέδου τον  Nicos Anastasiades.
Καθώς καλούν σ΄έναν πιο μεγάλο ρόλο της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή, δήλωσαν την προσκόλλησή τους στην ενότητα της Συρίας  που τους αφορά ως γειτονικές χώρες της λεκάνης της Μεσογείου. « Οι χώρες του Νότου της Μεσογείου καταδικάζουν με τους όρους τους πιο δυνατούς την αεροπορική επίθεση που διαπράχθηκε με χημικά όπλα στις  4 Απρίλη στο  Idleb (Συρία) » που προκάλεσε τ΄αντίποινα των αμερικανών λένε  χαρακτηρίζοντας την « έγκλημα πολέμου».
«Είναι πολύ σημαντικό ότι υπήρξε μια απάντηση, αυτή η απάντηση  προήλθε από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο François Hollande, εκτιμώντας ότι  « οι ρώσοι δεν μπορούν να καθορίζουν μόνοι τους το μέλλον αυτής της χώρας με το Ιράν ».
H συνάντηση αυτή έγινε ενώ οι ΥΠΕΞ των  G7 όφειλαν ν΄ αναζητήσουν Δευτέρα και Τρίτη στην Lucques (Iταλία) την επανεκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας και μετάδοσης ενός μηνύματος « καθαρού και συντονισμένου» στη Ρωσία.
Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Κυριακή να φύγει ο  Bachar el-Assad, και οι σύμμαχοι της Δαμασκού κυρίως Ρωσία και Ιράν  απείλησαν την Washington  « έκτοτε ότι θ΄αντιδράσουν έντονα σε κάθε επίθεση κατά της Συρίας».
Οι 7 χώρες εκτιμούν ότι « όλοι οι ταυτοποιημένοι δράστες οφείλουν να θεωρηθούν υπεύθυνοι αυτής της παραβίασης του διεθνούς διακίου και θα όφειλαν να τιμωρηθούν στο πλαίσιο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών».
Αυτοί θυμίζουν «ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά στρατιωτική λύση στη συριακή διαμάχη » και ότι  «μόνο μια πολιτική λύση αξιόπιστη τέτοια όπως ορίζεται από την απόφαση  2254 eκαι στο ανακοινωθέν της Γενεύης το 2012, θα διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ειρήνη στη Συρία και θα επιτρέψει μια αποφασιστική ήττα της Daech και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία που καθορίζονται από ΟΗΕ ».lepoint 10.4.17
Οι χώρες αυτές και τα 2 κονκλάβια σήμερα στην Ιταλία ουσιαστικά έδωσαν το πράσινο φως για την ιρακοποίηση της Συρίας και τη συνέχιση του αμερικάνικου μιλιταρισμού και των επιθέσεων του.
Η Ελλάδα διπλά ενεχόμενη.Κοντά από την Κρήτη εκτοξεύθηκαν οι 59 τόμαχοκ κρουζ από αμερικανικά καταδρομικά που είχαν πριν λιμενιστεί στην αμερικάνικη νατοική βάση στη Σούδα στη Κρήτη.Σήμερα η Ελλάδα έρχεται να δώσει και πολιτική κάλυψη σε αυτά τα χτυπήματα.
Την ίδια στιγμή στην Ταρτούς οι σύριοι ποδοπατούν το πανί των ΗΠΑ σύμβολο παγκόσμιου ολκληρωτισμού και εσιβολής,κατοχής κι επίθεσης στη Συρία.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.