Τρίτη 9 Μαΐου 2017

“Ελέγχουμε το μισό Αιγαίο”! Η τουρκική ακτοφυλακή προκαλεί με επίσημα έγγραφα και χάρτες




Στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών Sahil Güvenlik Komutanlığı (S.G.K.lığı) αναρτήθηκε ο απολογισμός του έργου της Υπηρεσίας για το έτος 2016.
Στις 60 σελίδες του απολογισμού υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα και φανερώνουν για μια ακόμη φορά το πώς η γείτονα χώρα αντιλαμβάνεται την “φιλία και την συνεργασία”.

Ειδικότερα:
Στις σελίδες 7 και 13 υπάρχουν χάρτες της περιοχής ευθύνης SAR της Τουρκίας, σύμφωνα με την τουρκική οπτική, στους οποίους αποτυπώνεται το μισό Αιγαίο να υπάγεται στην αρμοδιότητα της Τουρκίας. Επιπλέον στους παραπάνω χάρτες και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αναγράφεται πέραν της περιοχής αρμοδιότητας για επιχειρήσεις SAR ότι η περιοχή συμπίπτει και με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, προβάλλοντας το γεγονός αυτό σαν επιχείρημα κατά της Ελλάδας όσον αφορά τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ, έχει σπεύσει να υπογράψει διμερείς συμβάσεις με τις χώρες της περιοχής για τον καθορισμό της ΑΟΖ της με βάση τις πρόνοιες της σύμβασης του 1982, «αγνοώντας» ότι δεν υφίσταται εφαρμογή «αλά κάρτ» μιας σύμβασης η οποία ισχύει σε όλο τον πλανήτη.

Στην σελίδα 31 υπάρχει φωτογραφία των Ιμίων με λεζάντα «Η προστασία και επιτήρηση των βραχονησίδων Kardak σε 24ωρη βάση συνεχίζεται».

Στις σελίδες 50-51 αναφέρεται ότι η Τ/ΔΑΑ εκμεταλλευόμενη τα ευρωπαϊκά κονδύλια, προέβη στην ναυπήγηση 15 σκαφών διαφόρων τύπων και προμηθεύτηκε 14 οχήματα με θερμικές κάμερες και προγραμματίζει την ενίσχυση των μέσων της με την ναυπήγηση 20 σκαφών και την προμήθεια 6 οχημάτων με θερμικές κάμερες. Επιπλέον αναφέρεται ότι η Τ/ΔΑΑ κατόπιν σύμβασης (τον Αύγουστο 2016) με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IMO) και πάλι με κονδύλια της Ε.Ε. θα ενισχυθεί με επιπλέον 6 σκάφη (τα 2 θα παραληφθούν εντός του Μαΐου και τα υπόλοιπα 4 μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους). Να ληφθεί υπόψη ότι τα 6 αυτά σκάφη ναυπηγούνται σε ναυπηγείο της Αττάλειας (Antalya).
militaire.gr

2 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗΣ,ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ S-120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ,S-121 ΠΙΠΙΝΟΣ,S-122 MΑΤΡΟΖΩΣΟΣ,S-123 ΚΑΤΣΩΝΗΣ,S-118 ΟΥΡΑΝΟΣ,S-117 ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ, ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟ 2009 ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΔΗΛΩΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ,ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΥΝΝΟΕΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ...ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΓΚΡΙΖΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΟΣΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ,ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΩΣ ΛΑΟ ΚΑΙ ΩΣ ΧΩΡΑ,ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ ,ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ,ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ,ΒΥΘΙΣΤΕΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ,Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΝΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΝΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ,ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΜΕ ΔΟΞΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΕ ΜΕ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα αυτα για να γινουν θελεις πρωθυπουργους με κακαλα
    εμεις το μονο που εχουμε ειναι υποκειμενα που διεπραξαν με τις πραξεις τους την εσχατη προδοσια και ειναι βαση συνταγματος ενοχοι δια τουφεκισμου στα 6 μετρα...επειδη ομως δεν γινετε αυτο το μονο που μπορει να γινει ειναι η καταργηση βουλευτικης ασυλιας ωστε ο να τους ξαφανισουμε ολους δεν μπορει να μιλαμε για πατριδα οταν οι ηγετες της ειναι προδοτες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.