Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΑΡΜΕΝΙΑΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με εμφανή την μεγάλη ανησυχία τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν τις ειδήσεις ότι η Ρωσία κατεβάζει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην Αρμενία και στα σύνορα με την Τουρκία, δημιουργώντας άλλο ένα θερμό σημείο στον εξωτερικό περίγυρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στο Ερεβάν της Αρμενίας, İvan Volinkin, η Ρωσία αποφάσισε να στείλει ισχυρές δυνάμεις στα σύνορα με την Τουρκία και το πιο σημαντικό, να ανακινήσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο Erebuna, δίπλα στα τουρκικά σύνορα.

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι οι κινήσεις αυτές είναι σύμφωνα με την συνθήκη στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας Αρμενίας που υπογράφτηκε από το 1995. Εκείνο όμως που ανησύχησε ακόμα πιο πολύ τους Τούρκους, είναι η είδηση ότι οι Ρώσοι στρατοπέδεψαν στρατιωτικές δυνάμεις ακριβώς στην συνοριακή διάβαση μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.
Κατά τα άλλα ο Ερντογάν συνεχίζει να ανοίγει μέτωπα δεξιά και αριστερά και πρόσφατα με το Ισραήλ.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.