Σάββατο 13 Μαΐου 2017

«ΣΠΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ» ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ…ΑΛΛΑX!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, ενώ είχε μέσω του στενού του περιβάλλοντος διαρρεύσει την φήμη ότι παραμονές του δημοψηφίσματος θα έκανε θριαμβευτική είσοδο στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης, κάτι που τελικά δεν το τόλμησε, ισλαμικοί κύκλοι που τον υποστήριξαν οργανώνουν ξανά εκστρατεία ισλαμοποίησης του θρησκευτικού συμβόλου της ανατολικής Ορθοδοξίας.


Έτσι την Παρασκευή 12/5 όπου γίνεται το μουσουλμανικό ναμάζι, δηλαδή η εβδομαδιαία τελετή προσευχής, υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Νεολαίας Ανατολίας» και για την επέτειο ων 564 χρόνων από την Άλωση, συγκεντρωθήκαν μπροστά στο αρχιτεκτονικό θαύμα και ουρλιάζοντας απαίτησαν να ξαναγίνει τζαμί.
Το σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Zincirler Kırılsın», δηλαδή, «Σπάστε τις Αλυσίδες» που «δένουν» την Αγία Σοφία και παραδώστε την στην… αγκαλιά του Ισλαμ.
Μάλιστα κάποιοι θερμόαιμοι έβγαλαν και πύρινους λόγους για την ισλαμική ταυτότητα του ναού.
Εμείς… σαν ανταπόδοση θα επισπεύσουμε τις εργασίες ολοκλήρωσης του μεγάλου τζαμιού της Αθήνας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.