Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ρήξη Τουρκίας ΗΠΑ για την απόφαση των αμερικανών να δώσουν όπλα στο συροκουρδικό YPG.Συνάντηση Τραμπ-Λαβρόφ για το μνημόνιο ΑΣΤΑΝΑ.



Θυμός στην Άγκυρα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν τους κούρδους στη Συρία. Η απόφαση του Λευκού Οίκου να εξουσιοδοτήσει το Πεντάγωνο να εξοπλίσει τον (YPG) ανακοινώθηκε 1 εβδομάδα πριν ο  Recep Tayyip Erdogan επισκεφθεί την Washington.

« Η διοχέτευση όπλων στον YPG είναι απαράδεκτη », δήλωσε ο τούρκος αντιπρόεδρος Nurettin Canikli.Πρόσθεσε ότι  « η αμερικανική διοίκηση θα θέσει τέλος σε αυτό το λάθος « .
« YPG και PKK είναι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν διαφέρουν σε τίποτα.Και κάθε όπλο που τους διοχετεύεται αποτελεί μια απειλή για την Τουρκία  « , ανέφερε σήμερα ο Mevlüt Cavusoglu.Des militaires américains au quartier général des YPG à Karachok pris pour cible par l’aviation turque, le 25 avril 2017.
Ο Donald Trump εξουσιοδότησε την 8 Μάη τον αμερικανικό στρατό να εξοπλίσει τους συροκούρδους συμμάχους του « κάτι που είναι απαραίτητο για να κερδιθεί μια καθαρή νίκη επί της ISIS » στη Rakka.Η ανακοίνωση έγινε την Τρίτη από τον εκπρόσωπο τύπου του Πενταγώνου τον Jeff Davis.
Σύμφωνα με υψηλό αξιωματούχο οι ΗΠΑ δύνανται να διοχετεύουν« ελαφρύ οπλισμό, πυρομαχικά, πολυβόλα, θωρακισμένα οχήματα, ή  εξοπλισμό μηχανικού», π.χ μπουλντόζες.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.