Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πανικός επικρατεί στην τουρκική περιοχή του Hatay, δηλαδή της Αλεξανδρέττας, δίπλα στο σύνορα με την Συρία, καθώς όπως μεταδίδουν εκτάκτως τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων σημειώθηκε επίθεση με πυραύλους σε τουρκικό στρατόπεδο.

HATAY’IN ISKENDERUN ILCESI’NDE ASKERI BIRLIGE ROKETATARLI SALDIRI DUZENLENDI.
FOTO: HATAY, (DHA)
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφοριες, σήμερα το πρωί η 39η Ταξιαρχία Μηχανιού του τουρκικού πεζικού δέχτηκε επίθεση με πυραύλους από το όρος Amanos, όπου δρουν κουρδικές ομάδες.
Η περιοχή έχει δεχτεί και πριν από λίγο καιρό επίθεση από την συριακή περιοχή του Afrin, που είναι υπό κουρδικό έλεγχο και για τον λόγο αυτό το σημερινό επεισόδιο έχει ιδιαίτερη σημασία.
Να σημειωθεί ότι η επαρχία της Αλεξανδρέττας κυριεύτηκε από τους Τούρκους το 1938 όταν είχαν αποχωρήσει οι Γάλλοι, αλλά η τουρκική κατοχή δεν έχει ποτέ αναγνωριστεί από την Δαμασκό που την θεωρεί συριακό κατεχόμενο έδαφος.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.