Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΙΣΜΙΚ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το νέο υπερσύγχρονο τουρκικό ερευνητικό πλοίο, «MTA Oruç Reis»,  βγήκε στις θάλασσες του Πόντου για έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα ενώ ετοιμάζεται να κατέλθει στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο για τον ίδιο σκοπό.


Το πλοίο αυτό, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, θα αντικαταστήσει το Barbaros Hayrettin Paşa στις ερευνητικές του εξορμήσεις ακόμα και σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές με τις ευλογίες του γαμπρόυ του Ερντογάν, του υπουργου Ενέργειας, Berat Albayrak.
Το πλοίο είναι υπερσύχρονο και διαθέτει όλα τα απαιτούμενα σύγχρονα όργανα για έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα, ενώ όπως αναφέρουν οι Τούρκοι στοίχησε πολλά εκατομμύρια δολάρια. Έχει διάμετρο 22 μετρά και ύψος 86 μέτρα με εδικό προσωπικό 55 άτομα και μένει στο νερό επί 35 συνεχείς μέρες. Επίσης διαθέτει 35 ειδικές κάμερες ενώ έχει την δυνατότητα να κάνει έρευνες σε βάθος 1.500 μέτρα.
Θα το…περιμένουμε λοιπόν
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.