Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ… ΙΣΝΤΑΝΜΠΟΥΛ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Βαθαίνει ακόμα πιο πολύ το χάσμα μεταξύ Τουρκιάς και ΝΑΤΟ, το οποίο έχει κατηγορηθεί από πολλούς Τούρκους του περιβάλλοντος Ερντογάν ότι είχε στηρίξει το αποτυχόν πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ και την γερμανική Die Welt, στην τελευταία σύσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες, στις 24-25 Μαΐου, στην οποία μετείχε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, τέθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν η πρόταση η επομένη διάσκεψη κορυφής του 2018 να γίνει στην Κωνσταντινούπολη και η οποία κατ’ αρχή έγινε δεκτή.
Στη συνέχεια όμως μετά από έντονη αντίδραση κυρίως της Γερμανίας και Γαλλίας και με την σύμφωνη γνώμη της Ολλανδίας, Δανίας και Καναδά, απορρίφτηκε η πρόταση του Ερντογάν αφήνοντας σύξυλο τον Τούρκο πρόεδρο.
Όπως έγινε γνωστό η επομένη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ θα γίνει πάλι στις Βρυξέλες και αυτό θα επισημοποιηθεί στην διάσκεψη των υπουργών εξωτερικών της συμμαχίας που θα γίνει τον Ιούνιο.
Η εξέλιξη αυτή θεωρήθηκε προσωπικό χαστούκι στον Τούρκο πρόεδρο που αντί να επιλύει αυξάνει τα προβλήματα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.