Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ…ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια απόφαση του κοινοβουλίου της ομόσπονδης Πολιτείας της Καλιφορνίας των ΗΠΑ, έχει εξοργίσει την Άγκυρα γιατί επαναφέρει τον εφιάλτη των αναγνωρίσεων των γενοκτονιών που έχει διαπράξει ιστορικά και τις οποίες αποφεύγει να της αναγνωρίσει όπως ο… διάβολος το λιβάνι!


Έτσι, όπως αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, η βουλή της Καλιφόρνιας ψήφησε νομοσχέδιο του αρμενικής καταγωγής βουλευτή, Adrin Nazaryan, (σημειωτόν ότι στην Καλιφόρνια υπάρχει μεγάλη αρμένικη και ελληνική κοινότητα), για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας των αρχών του εικοστού αιώνα από τους Οθωμανούς και τους κεμαλικούς.
Η απόφαση αυτή θεωρήθηκε άλλο ένα χαστούκι στην Τουρκία του Ερντογάν, που όχι μόνο δεν αποδέχεται την ιστορική αλήθεια της γενοκτονίας των χριστιανών της ανατολής, αλλά αντιθέτως υποστηρίζει ότι οι… χριστιανοί διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος των μουσουλμάνων.
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.