Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με την ουσιαστική στήριξη του νέου προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Μακρόν, οι ΗΠΑ και η Γαλλία όπως ανακοινώθηκε αποφάσισαν να χτυπήσουν στην Συρία με μόνο την υπόνοια ότι ο Άσαντ ετοιμάζεται να κάνει ξανά χρήση χημικών όπλων και όλα αυτά παρά την έντονη αντίδραση του Κρεμλίνου.


Η κατάσταση φαίνεται πως έχει αρχίσει και ξεφεύγει επικίνδυνα προς έκρηξη ενός γενικότερου, ίσως και παγκοσμίου πολέμου, καθώς μετά τις συνομιλίες Μακρόν -Τραμπ στον Λευκό Οίκο, έγινε γνωστό πως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τον Άσαντ να κάνει ξανά χρήση χημικών όπλων.
Αυτή είναι και η πρόφαση για να ξεκινήσουν ένα νέο κύκλο βομβαρδισμών στην Συρία κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού, εξέλιξη όμως που μετά τις προειδοποιήσεις της Μόσχας θα προκαλέσει την άμεση και έντονη αντίδραση των Ρώσων, με όλες τις συνέπειες αυτής της αντίδρασης.
Την ίδια ώρα η Τουρκία ετοιμάζεται να ανοίξει νέο μέτωπο κατά των Κούρδων και των Αμερικανών στην περιοχή του Afrin, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά το θερμόμετρο στο ήδη καυτό καλοκαίρι.
Όλα λοιπόν κρέμονται πια από μια κλωστή!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.