Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ S-400 «ΚΟΛΛΗΣΑΝ» ΣΤΟ… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το οικονομικό είναι τώρα το θέμα που «κολάει» προς το πάρων, ισχυρίζονται οι Τούρκοι, για να προμηθευτούν από την Ρωσία τους πυραύλους S-400.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο διευθυντής της ρωσικής εταιρείας παραγωγής των πυραύλων, Rosteh, ο Sergey Çemezov, ανέφερε ότι έχουν περατωθεί όλες οι τεχνικές διαπραγματεύσεις των δυο χωρών για την πώληση των S-400 αλλά τώρα πρέπει να λυθεί και το οικονομικό πρόβλημα.

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος διευθυντής της Rosteh τόνισε ότι δεν έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις για το οικονομικό ζήτημα μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας και έτσι το θέμα έχει κολλήσει σε αυτό το σημείο.
Η τουρκική πλευρά επιδιώκει να ανοίξει πίστωση η Ρωσία έτσι ώστε να διευκολυνθεί η αγορά των πύραυλων, αλλά για το θέμα αυτό θα πρέπει να ληφθεί «ειδική», όπως τονίζεται, απόφαση από την ρωσική κυβέρνηση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει τέτοια διάθεση.
Παράλληλα η Άγκυρα υποστηρίζει ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους για την συμπαραγωγή πέμπτης γενιάς πολεμικών αεροσκαφών.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.