Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ στην Κω παγώνει την ισχυρή τουρκική ναυτική βάση της περιοχής και τα πολεμικά σχέδια τους στα νότια προς το παρόν




Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η ποιο ισχυρή βάση των τούρκων στα Νοτιανατολικά παράλια της Μικράς Ασίας βρίσκεται σε απόσταση ούτε 50 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε την περιοχή της Αλικαρνασσού.
Οι τούρκοι πρέπει και μετά την αναθεώρηση του μεγέθους του σεισμού να έπαθαν μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που υπέστη η νήσος Κω συνυπολογίζοντας και το επερχόμενο τσουνάμι.

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 1:31 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Πολύ Ισχυρή σεισμική δόνηση, με αναθεωρημένο μέγεθος 6,6 βαθμών της κλίμακας Richter, που προερχόταν από απόσταση 345Χλμ ΑΝΑ της Αθήνας Επίκεντρο της δόνησης: Θαλάσσιο χώρο 20Χλμ ΒΑ της Κω. Από εκείνη την ώρα και μέχρι τις 11:00 ώρα Ελλάδος έχουν σημειωθεί δέκα (10) σεισμικές δονήσεις με μέγεθος πάνω από 4,0 βαθμούς της κλίμακας Richter» . pronews.gr/
Ας πάμε όμως σε αυτήν την τουρκική βάση από την οποία εκπορεύονται οι περισσότεροι πειρασμοί- προκλήσεις στην περιοχή από Καστελλόριζο μέχρι Κύπρο.
Μία μεγάλη βάση του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Είναι μία πολύ σημαντική βάση για την Ελλάδα καθώς πέρα του μεγέθους της, είναι και η βάση κάποιων από τις μονάδες ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας.
Από τη δεκαετία του 1960 οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ήθελαν να αυξήσουν τη παρουσία τους στο Αιγαίο Πέλαγος. Ένα από τα καλύτερα σημεία για αυτό θεωρήθηκε η ακτή Καραγάτς (Karaağaç) που έχει μήκος 13 χιλιόμετρα και έχει τη δομή φυσικού κόλπου.
Έτσι κάπως ξεκίνησε το 1982 η κατασκευή της Aksaz Deniz Üssü (ή στα ελληνικά, Ναυτική Βάση Ακσάζ). Η επίσημη λειτουργία της ξεκίνησε το 1992 ενώ από το 2000 ένα μεγάλο μέρος του τουρκικού στόλου είχε μεταφερθεί εκεί. Σήμερα η βάση επίσης φιλοξενεί ξένες ναυτικές δυνάμεις ενώ συνεχώς μεγαλώνει. Η έκταση της βάσης σήμερα είναι 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιλαμβάνοντας ένα μεγάλο εύρος υποδομών
είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στη βάση Ακσάζ έχουν την έδρα τους και δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι η SAS (Sualtı Savunma, Υποβρύχια Άμυνα) του Πολεμικού Ναυτικού που πρακτικά ακολουθεί την ίδια δομή με τους SEAL των ΗΠΑ και τη ΔΥΚ της Ελλάδας αλλά με μεγαλύτερη συγκέντρωση στον αμυντικό τομέα (ναρκαλιέυση, προστασία προσώπων υψηλής σημασίας, ακινητοποίηση εχθρικών πλοίων, κτλ.). Η δεύτερη μονάδα ειδικών δυνάμεων που έχει έδρα εκεί είναι η SAT (Su Altı Taarruz, Υποβρύχιες Επιθέσεις) που είναι το επιθετικό μέρος της ίδιας διοίκησης. Δηλαδή, η SAT αναλαμβάνει επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών, εξουδετέρωσης στόχων υψηλής αξίας, αναγνωρίσεις, κτλ» efensegr.wordpress.com

Από την περιοχή αυτή φέτος ξεκίνησε κουνιστή – λυγιστή η τουρκική ηγεσία ανήμερα της επετείου των Ιμίων για να επισκεφτεί τον τόπο του εγκλήματος.
Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017
« ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ και οι τρεις αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας μετέβησαν στα Ίμια.
Με μια διατύπωση που μόνο σαν κυνικά ειρωνική μπορεί να θεωρηθεί, αναφέρεται ότι ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός «δρα πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των τουρκικών συμφερόντων στο Αιγαίο».
Στην ιστοσελίδα του τουρκικού γενικού επιτελείου προστίθεται ότι ο στρατηγός Ακάρ «τόνισε ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του τουρκικού στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται». eleftherostypos.gr/
Το 1999 οι τουρκαλάδες κάτι είχαν στο μυαλό τους, άλλωστε βιώναμε μετά- ΙΜΙΑ ημέρες και τότε έπαθαν ζημιά με τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως.
« Από ό,τι έχει γραφεί στον Τύπο, ελληνικό και ξένο, φαίνεται ότι οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν στον ναύσταθμο του Γκολτσούκ. ‘Εχουν καταρρεύσει τα διοικητήρια του αρχηγείου στόλου και ναυστάθμου, τέσσερα οικήματα διαμονής προσωπικού (δύο στον ναύσταθμο και δύο στο διπλανό θέρετρο αξιωματικών), το κτίριο ναυτικής τακτικής, κάποια υπόστεγα και άλλα διάφορα μικρότερα κτίρια. Έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές το σύστημα ανεφοδιασμού των πλοίων με καύσιμα, προβλήτες και δεξαμενές επισκευών.
Όσον αφορά τους νεκρούς στον ναύσταθμο, αυτοί ξεπερνούν τους 600, μεταξύ των οποίων είναι ο υποναύαρχος διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αϊντίν Ορχάν και ο πρώην Αρχηγός Ναυτικού ναύαρχος Βουράλ Μπεγιαζίτ.
Ο ναύσταθμος για να επανέλθει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία θα απαιτηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά (αυτά είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν) και ένα χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον έξι μηνών. Τα πλοία ήδη βρίσκονται στους άλλους δύο ναυστάθμους Σμύρνης και Ακσάζ ή στις περιοχές αυτών, διότι υπάρχει και θέμα χωρητικότητας.» http://www.tovima.gr/ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/1999
Το « οπλικό σύστημα του Ουρανού» – ΣΕΙΣΜΟΣ παγώνει τα πολεμικά σχέδια των τούρκων έστω και προς το παρόν αν και δεν χρειάζεται εφησυχασμός γιατί στις ημέρες μας κυκλοφορεί λύσσα και ο σκύλος γαυγίζει.
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.