Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Καλώς τα μας! Οι S-400 δίνουν την αμερικανική « ευλογία» για την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ;




Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Απέναντι στους S-400 στο ΑΙΓΑΙΟ και πριν ακόμα τους παραλάβει ο σουλτάνος είναι επιτακτική ανάγκη από τους Αμερικάνους να γίνει η ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Μπήκαμε στην τελική ευθεία δίχως να το καταλάβουμε με ασύλληπτες ταχύτητες σπάζοντας όλα τα ρεκόρ των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Από τα λόγια πλέον στην πράξη.
Η διαβόητη ΑΟΖ δεν αποτελεί μόνο οικονομικό εργαλείο αλλά και γεωστρατηγικό τέτοιο στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.
Ο Σουλτάνος δεν πείστηκε από τους πρώην συμμάχους του , σε λίγο θα έχει πακέτο από τον Πούτιν τους S-400 και μαζί την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ.
Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι παίξε γέλασε.
Οι S-400 άμα τη παραλαβή τους θα τοποθετηθούν στα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου δηλ. στο ποιο κρίσιμο ιστορικό – γεωστρατηγικό σταυροδρόμι.
Από εκεί θα κλειδώσουν το ΑΙΓΑΙΟ και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ είδε τι άλλο για να έχει ο Πούτιν ήσυχο το κεφάλι του απέναντι στις σκληρές κυρώσεις των ΗΠΑ στην Ρωσία.
« Γη και ύδωρ προσφέρουν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προκειμένου η Τουρκία να μην παραλάβει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι οι S-400 θα κάνουν ντεμπούτο στο Αιγαίο αρχές του 2018! Η συμφωνία δείχνει κάτι παραπάνω από κλεισμένη.
Οι ΗΠΑ πλέον έχουν βάλει «λυτούς και δεμένους» και ασκούν αφόρητες πιέσεις στον Ερντογάν να ακυρώσει την συμφωνία. ΝΑΤΟ-CIA-Λευκός Οίκος, Πρέσβης, πρόξενος ΗΠΑ, ΑΚΑΜ,κτλ πιέζουν τον Ερντογάν σε όλα τα επίπεδα.
Τις τελευταίες ώρες έγινε αντιπροσφορά από τις ΗΠΑ να παραλάβει η Τουρκία τους Patriot PAC-3! Ο Ερντογάν αρνήθηκε.
Αλλά ο «Σουλτάνος» είναι διατεθειμένος να αγοράσει τους S-400 γιατί παρόλο που οι ΗΠΑ προσφέρουν πλέον τους Patriot PAC-3, δεν δίνουν τους πηγαίους κωδικούς και την συμπαραγωγή που του έδωσε η Ρωσία!
Στα δυτικά και στα ανατολικά της χώρας θα αναπτυχθούν οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-400, τους οποίους σκοπεύει να αποκτήσει η Τουρκία, στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Ρωσία.
Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα μεταφερθούν δύο συστήματα από τη Ρωσία στην Τουρκία.
Το ένα θα εγκατασταθεί στα ανατολικά, εναντίον απειλών από τη Συρία και το Ιράν, και το άλλο στα δυτικά, εναντίον της «Ελληνικής απειλής». Του Κώστα Κομποθέκρα
pentapostagma.gr 27- 7- 2017
Οι δυτικοί γνωρίζοντας εδώ και καιρό το παζάρι και την τελική έκβαση της συμφωνίας με τους S-400 έχουν ήδη προλειάνει το έδαφος με προσελεύσεις πλωτών εξεδρών εξόρυξης ενέργειας στην Αν. Λεκάνη της Μεσογείου , αεροπλανοφόρων και άλλων πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ ως μια απάντηση στον σουλτάνο και στα σχέδια του.
Τώρα πιθανώς να ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο.
Και πριν να καταφτάσουν οι περιβόητοι S-400 στα σουλτανικά χέρια μιλούν ξεκάθαρα για οριοθέτηση της ΑΟΖ μέσω τρίτων.
« Ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το θέμα της οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ, γεγονός που δείχνει πως κάτι κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.
Σε αυτό συγκλίνουν τόσο οι δηλώσεις Αιγύπτιου υπουργού αρμόδιου για τα πετρέλαια όσο και η αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.
Ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ Ελ Μόλα, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η Αίγυπτος θα έχει σύντομα την τελική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και την Κύπρο.
Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο έχει ήδη ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των συνόρων της χώρας του με την Κύπρο και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την χώρα μας.
Επιτακτική ανάγκη η οριοθέτηση ΑΟΖ
Την έναρξη προετοιμασίας των συζητήσεων με τις γειτονικές χώρες για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την άρση της απαγόρευσης ερευνών πέραν των έξι μιλίων είχε ζητήσει πρόσφατα και ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός σήμερα σε Συνέδριο για τις έρευνες υδρογονανθράκων που έγινε τον Ιούνιο στην Αθήνα.
Ο κ. Τσοτσορός τόνισε ότι, έστω και καθυστερημένα, καθώς επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε προγραμματισμός και στρατηγικός σχεδιασμός, οι προοπτικές είναι ελπιδοφόρες και ζήτησε άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των τριών χερσαίων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και της θαλάσσιας περιοχής νοτιοδυτικά της Κρήτης που διεκδικεί ο όμιλος από κοινού με την ExxonMobil και την Total» Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ http://www.armynow.net/ 26 – 7- 2017
Απέναντι στους S-400 στο ΑΙΓΑΙΟ και πριν ακόμα τους παραλάβει ο σουλτάνος είναι επιτακτική ανάγκη για τους Αμερικάνους να γίνει η ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Το δέντρο από τον καρπό του φαίνεται.
Και αν η Ελλάδα και ο Ορθόδοξος Λαός της μπαίνει σε μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου δεν νομίζω ότι τον πρόεδρο Πούτιν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ αλλά γίνεται τοιούτο τον τρόπο συνεχιστής των ιστορικών Ορλοφικών.
Σε αυτό το σημείο έκρινα σκόπιμο να επισημάνω το σχόλιο ενός αναγνώστη στο άρθρο μου
« Αν Πούτιν παραδώσεις τους S- 400 στους Τούρκους να έρθεις στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ εν μετανοία και να εξομολογηθείς το λάθος σου αλλά θα είναι αργά για την ειρήνη»
Ο/Η Θωμάς
27 Ιουλίου 2017 στο 10:21
Είχα τον τελευταίο χρόνο έντονα την αίσθηση ότι η Ρωσία σαν κράτος εννοώ και όχι ο ρωσικός λαός, δεν είναι τίποτε άλλο από μιά μασκαρεμένη μικρότερη Σοβιετική Ένωση. Η υιοθέτηση του σοβιετικού ύμνου της εθνικής εορτής με τα σφυροδρέπανα να παρελαύνουν στην κόκκινη πλατεία μαζί με την Ρωσική σημαία με τον δικέφαλο αετό! Όλα αυτά ήταν εκ πρώτης όψεως αντιφατικά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η Ρωσία δεν είναι αυτό που δηλώνει, παραμένει σοβιετική κατ’ουσίαν.
Η μεγάλη ντροπή της Ρωσίας και του Πούτιν προσωπικά είναι ότι δεν σεβάστηκε όχι την Ελλάδα, αλλά ούτε το αίμα των ρώσων πιλότων του su-24 που κατέρριψαν οι τούρκοι «βάσει σχεδίου» όπως δήλωναν τότε οι ρώσοι!!!
Τους εν λόγω πιλότους τους έστειλε στην Συρία η ρωσική κυβέρνηση δεν πήγαν από μόνοι τους, άρα η ρωσική κυβέρνηση και ο πρόεδρος της χώρας έχουν ευθύνη απέναντι στις οικογένειές τους και στον λαό τους.
Οι αμερικάνοι σε αντίστοιχη περίπτωση δεν θα έδιναν όχι το καλύτερο οπλικό τους σύστημα αλλά ούτε σφαίρα!
Πώς θα στείλουν τους στρατιώτες τους να πολεμήσουν αν μετά κάνουν μπίζνες με τους φονιάδες των στρατιωτών τους!
Τι πάει να πει οι τούρκοι ζήτησαν συγγνώμη, αυτή θα φέρει πίσω τους νεκρούς ή θα αποκαταστήσει τον δόλο και την πονηρία των τούρκων.
Τί να πω ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ στην Ρωσία και στον πρόεδρό της. https://hellasforce.com/
Αδελφοί σας κούρασα και να με συμπαθάτε.
Είμαστε πραγματικά ανάδελφον ΕΘΝΟΣ.
Η μνημονιακή καταφρονημένη Ελλάδα είναι στην μέση των συμφερόντων των ισχυρών αλλά έχει προτεραιότητα στα συμφέροντα του Σχεδίου του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.
Θέλουν δεν θέλουν τα ανθρωπάκια ποιούν το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.