Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΜΑΝΝΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ ΑΦΟΥ «ΨΑΡΕΨΑΝ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ… ΤΟΥΡΚΟΥΣ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για άλλη μια φορά οι Γερμανοί αποδεικνύονται σαν οι μεγαλύτεροι μιζαδόροι που ενέχονται σε μεγάλα σκάνδαλα δωροδοκιών ειδικά για γερμανικά οπλικά συστήματα, (άλλωστε έχουμε πικρή πείρα από αυτό), και αυτή την φορά στην μεγάλη στρατηγική τους σύμμαχο την Τουρκία.

Αυτοί που κατηγορούν άλλες χώρες και ιδιαιτέρα την Ελλάδα για κρατικούς μηχανισμούς βυθισμένους στην διαπλοκή, αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι διαπλεκόμενοι διαφθορείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με τις μίζες τους εξόργισαν τους ίδιους τους Αμερικανούς με αποτέλεσμα να ξεσκεπαστεί το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens στην χώρα μας, (ακόμα ατιμώρητο).

Αυτή την φορά το γερμανικό σκάνδαλο αφορά την παραγγελία από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έξη υποβρυχίων της γερμανικής εταιρείας, ThyssenKrup marıne System, (HDW), που είχε γίνει το 2009. Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα ο εισαγγελέας της Βρέμης, Frank Passade, απεύθυνε κατηγορίες σε 14 στελέχη της εταιρείας και σε δυο Τούρκους ότι ενέχονται σε δωροδοκίες σε στελέχη του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και όχι μόνο, για να προτιμήσουν τα γερμανικά υποβρύχια τα οποία όπως είναι γνωστό παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα.
Η τελική φάση της παράδοσης αυτών των υποβρυχίων είχε γίνει στον τουρκικό πολεμικό ναύσταθμο του Gölcuk, όπου όμως οι έλεγχοι που έγιναν από τους Τούρκους ειδικούς απόδειξαν ότι έχουν πάρα πολλά προβλήματα κάτι αντίστοιχο με τα γερμανικά υποβρύχια που είχαν παραδοθεί στην Ελλάδα, εκείνο το μεγάλο σκάνδαλο που μέχρι σήμερα μένει στα συρτάρια.
Ήδη όπως αναφέρουν τα τούρκικα δημοσιεύματα, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και η Διεύθυνση της Τουρκικής Πολεμικής Βιομηχανίας έχουν συστήσει ειδική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο και αναμένονται τα πορίσματα ενώ συνεχίζονται οι ανακρίσεις.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.