Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Το μήνυμα έρχεται και καίει «αλλάξτε τα σύνορα στην Βαλκανική Χερσόνησο πριν ανακηρυχθεί Κουρδικό»!




Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο ωρολογιακός μηχανισμός ρυθμίστηκε και τα γεγονότα πάνε τάκα- τάκα.
ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ
« Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ στην Συρία μίλησαν για την ανακήρυξη Κουρδικού κράτους αναγνωρισμένου στα πρότυπα του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, εντός των επομένων έξι μηνών και με την διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών στις περιοχές υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Ως καταληκτική ημερομηνία ανακήρυξης του Κουρδικού κράτους μαζί με την νομιμοφανή διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην βόρεια Συρία, αναφέρθηκε ο Ιανουάριος του 2018.» hellas-now.com Αύγουστος 11, 2017
ΣΚΟΠΙΑ
«Οι χαλβάδες των Σκοπίων καταρρέουν» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες , που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων που είναι κάποτε να καταρρεύσει» ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ , Ιερομονάχου Ισαάκ
Τελικά τους χαλβάδες των Φαρσάλων τους παρήγγειλαν οι Αμερικανοί λέγοντας:
Δηλώσεις 8 Φεβρουαρίου 2017
« Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντέινα Ροραμπάκερ που συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και άνθρωπος κοντά στην κυβέρνηση Ν.Τραμπ ζήτησε να διαλυθεί το κράτος των Σκοπίων καθώς πρόκειται περί «αποτυχημένου έργου»
«Η θέση μου είναι ότι τα Σκόπια δεν είναι κράτος. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι κράτος. Είναι μια διχασμένη κατάσταση που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να πορευτούνε όλοι μαζί. Ως εκ τούτου, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί των Σκοπίων θα πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσσυφοπεδίου, ενώ το άλλο μέρος της ψευδομακεδονίας θα πρέπει να γίνει μέρος της Βουλγαρίας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με την οποία πιστεύουν ότι σχετίζονται»
pronews.grportal 8 Φεβρουαρίου 2017
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟΣ
27 Απριλίου 2017 αρθρογραφούμε:
« ΞΥΠΝΗΣΤΕ: δεν έχουμε χρόνο, μετά το χάος στα Σκόπια ανοίγει το Βορειοηπειρωτικό»
Και πράγματι…σήμερα
« Ακρως ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις για το τι μέλλει γενέσθαι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στα σύνορα της χώρας με τα Σκόπια κατά κύριο λόγο και με την Αλβανία κατά δεύτερο: Τα Σκόπια πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να τιθασεύσουν το αλβανικό στοιχείο που πλέον ανέρχεται στο 40% του πληθυσμού και το οποίο αναζητεί «αυτονομία» για να ακολουθήσει φυσικά σε δεύτερη μοίρα η «ανεξαρτησία» και η ένωση με την «μητέρα» Αλβανία και το Κόσοβο, στην «Μεγάλη Αλβανία».
Στην ίδια την Αλβανία η εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση του Εντι Ράμα έχει ξεκινήσει απηνείς διωγμούς κατά της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.
Έτσι κρίθηκε ότι έπρεπε να σταλεί ένα «καθαρό» μήνυμα από ελληνικής πλευράς και στην Αλβανία και στους αλβανόφωνους των Σκοπίων:
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού κινητοποίησε και ανέπτυξε από τα σκοπιανά μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα την 8η και στην 9η Μηχανοποιημένες Ταξιαρχίες.
Οι μονάδες αυτές πραγματοποίησαν εποχούμενες και πεζές περιπολίες στα σύνορα και στα συνοριακά χωριά. Οι άνδρες των δύο Σχηματισμών εξοικειώθηκαν με το περιβάλλον και το ανάγλυφο της περιοχής παράγοντα σημαντικό για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.» pronews.gr 19 Αυγούστου 2017
ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ
Τώρα πρέπει να προσέξουμε το δίδυμο Τουρκίας-Αλβανίας που ενεργοποιείται.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο νοννός των Βαλκανίων βλ. Τουρκία έδινε χρήμα και οδηγίες και απεργαζόταν την επαναχάραξη των συνόρων.
Να γιατί η Αλβανία είναι η πρώτη απειλή στο ευαίσθητο βόρειο τόξο της συνοριογραμμής μας, την στιγμή που η τουρκική αλεπού θέλει να κάνει βουτιές στο ΑΙΓΑΙΟ.
Άραγε τι έγινε με εκείνον τον εμπρηστή τουρκικής υπηκοότητας που πήγε να λαμπαδιάσει την ευαίσθητη Εγνατία Οδό , κρίσιμο γεωπολιτικό άξονα παράλληλο της Ελληνοαλβανικής μεθορίου;
ΘΑ ΕΙΝΑΣΤΕ ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΟΙ αν μας προφτάσουν τα γεγονότα πριν τα προφτάσουμε εμείς
Και τώρα είναι να μην πιστεύεις, όταν αρχές της δεκαετίας του 90 ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μιλούσε για αυτές τις ανατροπές.
Όμως ο χαλβάς είναι τόσο μαλακός που όταν τον κόβεις μπορείς να κόψεις και τίποτε που είναι δίπλα του .
Και δίπλα στα Σκόπια είναι η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.
Το μαχαίρι λοιπόν που θα κόψει τον χαλβά των Φαρσάλων στα Σκόπια πιάνει και ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.
Όπως επαληθεύεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για το κρατίδιο των Σκοπίων έτσι αναμένουμε σύντομα και τα κάτωθι ως αναφορά την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ:
«Τη Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι τη χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα. Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μη γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο». (Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση, «Ο Γέροντας Παΐσιος», 1995)
Κάποιος κτυπούσε το καμπανάκι για τον εκ Βορρά κίνδυνο από τις αρχές της δεκαετίας του 90, βλ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Μήπως είχε άδικο;
«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή».
«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω».
«Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε. (Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 373)
ΕΛΛΑΔΑ ώρα παρα πέντε
Μας κόβουν την αναπνοή της ΕΛΠΙΔΑΣ σαν ΕΘΝΟΣ και νοικιάζουν συσκευές οξυγόνου από τους τοκογλύφους για να πάρουμε τις τελευταίες αναπνοές μας.
Στο χέρι μας είναι να αντέξουμε σαν κοινωνία αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε προς την καρδιά του σκότους;
Η Πρώτη Απειλή από τον Βορρά θα μας πάρει ξώφαλτσα;
μετά… η σειρά είναι Ελληνική Κωνσταντινούπολη και Ελεύθερη Κὐπρο
Και όμως συμβαίνουν αυτά
« όταν ο μίζερος Ελληνικός μικρόκοσμος φέρει δίχως να το ξέρει τον πιο δυνατό πολιτισμικό σπόρο.»
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.