Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ… ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!




Γράφει ο Νίκος Χειλάδάκης
Παραδειγματικό μάθημα ιστορίας παραδίδουν οι Αρμένιοι στην τουρκική ηγεσία, καθώς με μια καταπληκτική πρωτοβουλία δωρίζουν πρότυπο ενδεικτικό βιβλίο που περιγράφει την φρικτή γενοκτονία που υπέστησαν από τους Οθωμανούς και τους Κεμαλικούς στις αρχές του εικοστού αιώνα, στον… ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, καθώς και στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών.


Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία o διευθυντής του «Αρμενικού Ινστιτούτου και Μουσείου» της αρμενικής γενοκτονίας, Hayk Demoyan, ανακοινώσε ότι θα εκδώσουν ένα καινούργιο τόμο που θα περιγράφει με αποκλειστικές λεπτομέρειες και αδιάσειστες ιστορικές αποδείξεις την φρικτή γενοκτονία που υπέστησαν οι Αρμένιοι.

Το πιο καταπληκτικό όμως στην ανακοίνωση αυτή, είναι ότι παράλληλα με αυτόν τον τόμο οι Αρμένιοι σκοπεύουν να εκδώσουν και τρία «ειδικά αντίτυπα» τα οποία θα σταλούν με «ειδική» αφιέρωση στον Ερντογάν και στην πολιτική ηγεσία, μια κίνηση που έχει ήδη εκνευρίσει την τουρκική πλευρά. Ο τόμος αυτός είναι αποτέλεσμα επίπονης εργασίας έξη ετών ειδικών ιστορικών ερευνητών και περιγράφει με ντοκουμέντα τα γεγονότα της γενοκτονίας από τα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα και τις αρχές του εικοστού.
Τα ντοκουμέντα αυτά, όπως αναφέρεται από τον υπεύθυνο του αρμενικού Μουσείου, Hayk Demoyan, προέρχονται από αρχεία των χωρών, Αγγλία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία, Γερμανία και Νορβηγία και είναι τεκμηριωμένα έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα αμφισβήτησης τους κατά τις προσφιλείς τουρκικές τακτικές, (όπως επίσης και κάποιων Ελλήνων ανιστόρητων τουρκολάγνων). Το βιβλίο θα είναι γραμμένο στην αρμενική αλλά και στην αγγλική γλώσσα, έτσι ώστε να γίνει προσιτό σε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσουν την ιστορική πραγματικότητα και τα γεγονότα της γενοκτονίας.
Η πραγματικά καταπληκτική αυτή ενέργεια των Αρμενίων, θα πρέπει να μας παραδειγματίσει γιατί τα γεγονότα της ιστορίας αναμένουν την δικαίωση τους, ηθική αλλά και πολιτική, όχι μόνο για τους Αρμένιους και την γενοκτονία τους, αλλά και για την ελληνική πλευρά για την μεγάλη γενοκτονία τους Ελληνισμού της Ανατολής.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.