Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

O Nετανιάχου στον Πούτιν: η ενδυνάμωση του Ιράν σε συριακό έδαφος είναι απειλή για όλον τον κόσμο…Πιστός στο δόγμα Μ. Γιααλόν: »Εάν θα έπρεπε να διαλέξω μεταξύ Ιράν και Ισλαμικού Κράτους, θα επέλεγα το Ισλαμικό Κράτος. »




O πρωθυπουργός του Ισράηλ ο  Benjamin Netanyahu κατήγγειλε σήμερα στον Vladimir Poutine, την ενδυνάμωση της ιρανική παρουσίας στη Συρία χαρακτηρίζοντάς την « απειλή » για ολόκληρο τον « κόσμο ».

«Το Ιράν κάνει τεράστιες προσπάθεις για να ενδυνάμωσει την παρουσία του στη Συρία « , ανέφερε ο Netanyahu, στον  Poutine στο πααθαλλάσιο θέρετρο του Sotchi, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας. Αυτό αντιπροσωπεύει μια απειλή για το Ισράηλ, για τη Μ Ανατολή και για ολόκληρο τον κόσμο».
Ο Benjamin Netanyahu έκρινε ότι είναι  « πολύ σημαντικές » οι διεθνείς προσπάθειες που στοχεύουν στη μάχηκατά της ISIS.  « Αλλά αυτό που είναι αρνητικό αυτό είναι ότι το Ιράν φυτρώνει εκεί όπου νικιέται η ISIS », εκτιμά ο ισραηλινός πρωθυπουργός.figaro
O Putin, στο μέρος του  meeting που οι reporters είχαν πρόσβαση δεν απήντησε στα σχόλια τουNetanyahu για το ρόλο του Ιράν στη Συρία.Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής των αεροπορικών δυνάμεων του Ισραήλ δήλωσε ότι το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία πραγματοποίησε 100 χτυπήματα σε συριακό έδαφος ισχυριζόμενος ότι σε κάθε περίπτωση αυτά τα πλήγματα αφορούσαν  μεταφορές όπλων της Χεζμπολάχ στη Συρία.reuters
O Νετανιάχου ουσιαστικά ανανεώνει το δόγμα Μωυσή Γιααλόν του τ. Υπ.Άμυνας του Ισραήλ που είχε δηλώσει  » Εάν θα έπρεπε να διαλέξω  μεταξύ Ιράν και  Ισλαμικού Κράτους, θα επέλεγα το Ισλαμικό Κράτος.Δεν έχει τις δυνατότητες που έχει το Ιράν ».Τη δήλωση αυτή είχε κάνει ο Γιααλόν  σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας στο Τελ Αβίβ.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.