Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΑΔΟΞΕΡΑ- ΖΟΥΡΑΦΑ, ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΡΙΣΗΣ ;



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, τουρκικά ψαράδικα, ακόμα και τουρκικά ελικόπτερα περνούν πάνω και δίπλα από την Ζουράφα με κύριο σκοπό να καταδείξουν και να κατοχυρώσουν την τουρκική κυριαρχία στον ελληνικό αυτό βράχο, ο οποίος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ένεκα του ότι όπως υποστηρίζεται, στην περιοχή υπάρχουν εκτεταμένα ενεργειακά κοιτάσματα.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως στους επίσημους τουρκικούς καταλόγους που δημοσιεύονται των τουρκικών φάρων του Αιγαίου, η Ζουράφα παρουσιάζεται σαν τουρκική και μάλιστα να ανήκει στην διοικητική περιφέρεια του Αίνου, της ανατολικής Θράκης.
Kuzey Ege’de Yer Alan Fenerler (teknekolik.com)
Nis. Zürafa – – – – – – – FnF1 (2) W8M

Bakla bumu – – – – – – -FnF1W3s5M
Büyükkemikli – – – – — FnF1W5s10M
Aydıncıkburnu – – – – – FnF1(3)W20s9M
Mehmetçik – – – – – – – FnF1WR5s14-10M
Tavşan adası – – – – – -FnF1WR5s14-10M
Bozcaada batı burnu FnF1(2) 15s15M
Baba burnu – – – – – – -FnF1(4)W20s15M
Sivrice burnu – – – – – FnF1(2)W10s 10M
Akra Molivas – – – – – -FnLF1WG10s128M
Güneş adası – – – – – – FnF1W3s8M
Korkut burnu – – – – – FnF1 W 3s 7M
Ο βράχος αυτός παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρων εξ αιτίας των πετρελαϊκών κοιτασμάτων, για αυτό άλλωστε και από παλιά είχε την ονομασία Λαδοξέρα
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.