Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Νέες Δραματικές Λεπτομέρειες του Ρωσικού Σφυροκοπήματος των Αμερικανικών Στρατιωτικών Προκλήσεων στη Συρία Από Την Ρωσική Τηλεόραση



Συνεντεύξεις Ρώσων στρατιωτικών που ενεπλάκησαν στην σύγκρουση αποκαλύπτουν πως ήταν μια σφοδρή και επικίνδυνη αναμέτρηση. Επενέβη επίσης ρωσικό υποβρύχιο εξαπολύοντας φραγμό πυραύλων Κρουζ.
Μιchael Bateman, Russia Insider,24-0-2017
Για μια εξαιρετικήν ανάλυση του ερχομένου κινδύνου μιας σοβαρής αμερικανο-ρωσικής σύγκρουσης στη Συρία, διαβάστε το άρθρο του Mike Whitney Μπάρμπα Σαμ κατά Ρωσίας στη Συρία που δημοσιεύουμε σήμερα.*

Πως είναι δυνατόν η κυρίαρχη είδηση σε όλα τα καθιερωμένα ρωσικά ΜΜΕ, για την απόπειρα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να αιχμαλωτίσουν 29 άνδρες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, η οποία οδήγησε σε επτάωρη σφοδρή μάχη, με την ανάμειξη –όπως τώρα αποκαλύπτεται- και ρωσικού υποβρυχίου με πυραυλικό βομβαρδισμό, να καλύπτεται από πλήρη αποσιώπηση στα Δυτικά ΜΜΕ;
Η απόπειρα κατέληξε σε συντριβή των Τζιχαντιστών και των Αμερικανών καθοδηγητών τους με εξουθενωτικές απώλειες.
Γράφαμε γι’ αυτό από την πρώτη κυκλοφορία της είδησης την Τετάρτη το βράδυ, την Παρασκευή, με την επιβεβαίωση της επιτυχίας μας και τίτλο «Τεράστια ρωσική νίκη κατά «Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών στη Συρία» και το Σάββατο με σχετικές δηλώσεις του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, δημοσιεύματα που είχαν πολλές χιλιάδες αναγνώστες.
Σχετικά βίντεο στον YouTube δίαυλό μας είχαν περισσότερους από 200.000 θεατές. Οι παραπάνω αριθμοί αποδεικνύουν πως πολύς κόσμος προσέχει τι συμβαίνει.
Όπως έδειξαν αυτές οι πληροφορίες τα ρωσικά ΜΜΕ και το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης καταγγέλλουν ηχηρά και οργισμένα « τους Αμερικανούς», «αμερικανικές ειδικές δυνάμεις», «αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες» κλπ, ότι, ουσιαστικά, άνοιξαν μάχη εναντίον τους. Αυτό σε μας φαίνεται σαν άξιο ειδησεογραφικής καταγραφής.
Ιδού δυο ακόμη ρεπορτάζ στη ρωσική τηλεόραση, στο βασικό μάλιστα βραδινό δελτίο ειδήσεων που παρακολουθεί όλη η χώρα, γι’ αυτή τη μάχη –με τους Ρώσους να μιλούν για «πρόκληση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων» και για οργισμένες «προειδοποιήσεις» «στην Αμερική» από Ρώσους στρατιωτικούς ότι θα αντεπιτεθούν «αποφασιστικά» εναντίον τους, όπως το έκαναν και αυτή τη φορά.
Σε αυτό το πρώτο βίντεο υπάρχουν σκηνές με Ρώσους, κάτω από πυρά να παρέχουν βοήθεια σε τραυματισμένο Σύρο, συνεντεύξεις Ρώσων στρατιωτών που έλαβαν μέρος στη μάχη, να λένε πως «ήταν θαύμα» πως δεν υπήρξαν θύματα Ρώσοι, εικόνες ρωσικών φορτηγών διάτρητων από βλήματα και μια χαίνουσα τρύπα από πλήγμα πυραύλου. Ο δημοσιογράφος στην περιγραφή του χρησιμοποιεί την έκφραση «πιπερωμένο με μολύβι».
Παρουσιάζονται συνεντεύξεις με Ρώσους των ειδικών δυνάμεων (πρόσωπα αποστραμμένα απόν τον φακό)που περιγράφουν την μάχη. (Δεν είχαμε τον χρόνο να απομαγνητοφωνήσουμε την αφήγησή τους, όπως κάνουμε συνήθως.)
Και εδώ είναι ένα άλλα χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, που περιγράφει με λεπτομέρειες πως ρωσικά υποβρύχια αναμείχθηκαν στην μάχη εκτοξεύοντας από απόσταση 300 χιλιομέτρων πυραύλους που κατέστρεψαν στρατόπεδα βάσεων, κρύπτες όπλων, εξοπλισμό και υποδομές υποστήριξης.
Μια ερώτηση που έρχεται στον νου είναι: Εάν «με θαύμα» οι Ρώσοι δεν είχαν θύματα τι θα γινόταν αν είχαν χάσει πολλούς άνδρες;,
Τι θα συνέβαινε εάν οι στρατονόμοι τους είχαν αιχμαλωτιστεί, όπως είχε σχεδιαστεί, όπως λένε, «από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες»;
Πόσο κοντά είχε φτάσει ο κόσμος την περασμένη βδομάδα σε μια μεγάλη κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή;
Αναρωτιόμαστε πότε τα καθιερωμένα ΜΜΕ της Δύσης θα ενδιαφερθούν.
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού
*To άρθρο του Μike Whitney, «Μπάρμπα Σαμ κατά Ρωσίας στη Συρία» δημοσιεύθηκε εδώ χθες, ταυτόχρονα με τη ρωσική ιστοσελίδα.
Nέες Ρωσικές Καταγγελίες                    Οι καταγγελίες του ρωσικού γενικού επιτελείου για τις αμερικανικές ενέργειες στην περιοχή των πετρελαιοπηγών της Συρίας, ανατολικά του Ευφράτη, συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα, με την κατηγορία εξοπλισμού των Τζιχαντιστών με βαρέα όπλα αμερικανικής κατασκευής.
Το θέμα καταλαμβάνει την δεύτερη θέση, μετά τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, στα δελτία ειδήσεων του διεθνούς εμβέλειας ρωσικού καναλιού ΡΤ (Russia Today) –το οποίο απειλείται με φίμωση στις ΗΠΑ.
Τα δελτία του σταθμού μεταδίδουν ανακοίνωση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου ότι επισημάνθηκε αμερικανικός βαρύς εξοπλισμός υπό τον έλεγχο Τζιχαντιστών τρομοκρατών, και παρουσιάζουν ως τεκμήριο τελευταίες αεροφωτογραφίες αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων Ηumvies, εξοπλισμένων με τετράκαννα πυροβόλα και επανδρωμένων από Τζιχαντιστές. Οι στρατιωτικές ανακοινώσεις συμπληρώνονται με την καταγγελία ότι στον τομέα ελέγχου των Τζιχαντιστών στην περιοχή Nτέϊρ-ες-ζορ δεν σημειώνεται οποιαδήποτε αμερικανική στρατιωτική δράση εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.