Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η… ΕΜΙΝΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η  μαντηλοφορούσα Εμινέ Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Σερβία όπου τον συνόδευε, με δική της πρωτοβουλία επισκέφτηκε την περιοχή του Novi Pazar όπου κατοικούν σλαβόφωνοι μουσουλμάνοι διατρανώνοντας, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, την πρόθεση της να αναλάβει την ενεργό υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μουσουλμανικών και τουρκόφωνων μειονοτήτων στα Βαλκάνια.


Όπως αναφέρεται, αλλάζοντας αιφνιδιαστικά το πρόγραμμα της στην επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στο Βελιγράδι, πήγε σε επίσκεψη έκπληξη στην περιοχή του Sancak, στην σερβική επαρχία του Novi Pazar, που βρίσκεται μεταξύ Βοσνίας Σερβίας και Μαυροβουνίου και όπου κατοικούν μουσουλμάνοι σλαβόφωνοι για να εμψυχώσει το ηθικό των κατοίκων και να δηλώσει πως η Τουρκία είναι προστάτης τους.

Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν τυχαία, καθώς όπως αποκαλύπτουν τα τουρκικά ΜΜΕ η Εμινέ Ερντογάν προτίθεται να αναλάβει ενεργό ρόλο στο θέμα των μουσουλμανικών μειονοτήτων στα Βαλκάνια. Μάλιστα έχει ανοίξει και δική της σελίδα στο Twitter, όπου θα εκφράζει τις απόψεις της και θα προβάλει σχετικές ειδήσεις και βίντεο.
Έτσι δεν αποκλείεται αύριο να την δούμε και στην Δ. Θράκη με την σημαία της προστασίας των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας, τώρα που υπάρχει και η δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο τουρκική.
Δεν μας έφτανε λοιπόν ο Ταιγίπ, τώρα θάχουμε και την …Εμινέ!
Φυσικά… ούτε λόγος για τις μειονότητες στην Τουρκία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.