Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ενώ ο Σοιγκού θα πήγαινε σήμερα στο Ισραήλ μαχητικά του βομβάρδισαν στα Α της Δαμασκού και κατέστρεψαν αντιαεροπορικά.Εκτοξεύθηκε συριακός πύραυλος κατά ισραηλινών μαχητικών…




H ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε και κατέστρεψε τη Δευτέρα μια συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων στ΄ανατολικά της Δαμασκού στα 50χλμ από τη συριακή πρωτεύουσα σε απάντηση εκτόξευσης πυραύλου συριακού προς την κατεύθυνση ισραηλινών αεροσκαφών που ήταν σε αναγνωριστική πτήση πάνω από το Λίβανο ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού.

Τα ισραηλινά εροσκάφη δεν επλήγησαν και μπόρεσαν να επιστρέψουν στη βάση τους χωρίς απώλειες δήλωσε ο στρατηγός  Jonathan Conricus. Η συστοιχία των αντιαεροπορικών πυραύλων « εξουδετερώθηκε », είπε.
« Προσάπτουμε στο συριακό καθεστώς την ευθύνη για αυτά τα αντιαεροπορικά πυρά και για κάθε επίθεση προερχόμενη από τη Συρία  « , προειδοποίησε.
Αλλά πρόσθεσε ότι είναι « κοινό συμφέρον  » η διατήρηση της  « σχετικής στεθερότητας » στη ζώνη και « και δεν έχουμε καμιά πρόθεση ν΄αποσταθεροποιήσουμε την κατάσταση ».16/10/2017  (AFP)
Ωστόσο η ισραηλινή πλευρά πρόσφατα παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε πάνω από 100 χτυπήματα επίσ υριακού εδάφους κατ΄ατη διάρκεια του πολέμου.Επίσης ο ισραηλινός στρατός παραδέχεται με επίσημα ανακοινωθέντα του όπως το σημερινό ότι παραβιάζει τον εναέριο χώρο του Λιβάνου σε καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου.Kαι το οξύμωρο είναι ότιο δεν εγκαλείται από καμιά διεθνή αρχή ενώ η επιθετικότητά του εκδηλώνεται άμεσα κατά 2 γειτονικών του χωρών.
Η Συρία αντέδρασε πρώτη αυτή την φορά γιατί τα ισραηλινά μαχητικά τις περισσότερες φορές που έπληξαν συριακούς στόχους το έκαναν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
Η επιθετική αυτή κίνηση του Ισραήλ συμπίπτει με την επίσκεψη του Σοιγκού του Υπ. Άμυνας τη Ρωσίας στο Ισραήλ που είναι και η α΄ επί θητείας του από το 2012.
Σύμφωνα με το almayadeen ο εκπρόσωπος τύπου της Τσαχάλ είπε ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός επιτελέστηκε από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Ο εκπρόσωπος τύπου των ισραηλινών δυνάμεων ανέφερε:
IDF @ IDFSpokesperson
 »Nωρίτερα σήμερα ένας ανατιαεροπορικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Συρία κατά αεροσκάφους της IDF ενώ ήταν σε πτήση ρουτίνας πάνω από το Λίβανο. Δεν επιβεβαιώθηκε πλήγμα. »
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.