Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΑΝΕ ΟΙ ΗΠΑ ΤΩΡΑ… ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια άκρως προκλητική κατά της Μόσχας δήλωση, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία, τόνισε με έμφαση πως η Ρωσία έχει εισβάλει στην Κριμαία και ότι η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την παράνομη ρωσική κατοχή στην χερσόνησο αυτή.


Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, αναφερόμενος στο ζήτημα της Κριμαίας ταυτίστηκε απόλυτα με τις θέσεις του Ουκρανού προέδρου και δήλωσε με σαφήνεια πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ρωσική κατοχή στην Κριμαία και μάλιστα τόνισε ότι θα στηρίξει τον αγώνα των Τατάρων της Κριμαίας που επιδιώκουν την απελευθέρωση τους από τη Ρωσία.

Η δήλωση αυτή έρχεται ενώ σοβεί η κρίση με τις ΗΠΑ και παράλληλα η Τουρκία μπλέκεται μέσα στην Συρία σε ανοιχτή σύγκρουση με τους Ισλαμιστές.
Δηλαδή το ένα μέτωπο μετά το άλλο, ενώ το… «όνειρο» της απόκτησης των S-400 φαντάζει όλο και πιο μακρινό.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikowxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.