Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΕΞΗ ΝΕΑ ΥΠΕΡΣΥΧΡΟΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣ… ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!




Γράφει ο Νίκος Χειλάδακης
Ενώ εδώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε μέσα στην μιζέρια μας για το αν είναι σωστό ή όχι να εκσυγχρονίσουμε τα ήδη υπάρχοντα F-16, στην γειτονική Τουρκία συνεχίζεται αμείωτη η ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα που ήδη μας έχει αφήσει πίσω.

Η τελευταία εξέλιξη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η άμεση ναυπήγηση έξη νέων υπερσύχρονων υποβρυχίων με τεχνολογία καύσιμου υδρογόνου, συνολικού κόστους όπως αναφέρεται, 2,7 δις δολάρια.

Όπως ανακοινώσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, τα υποβρίχια αυτά ναυπηγούνται στον ναύσταθμο του Gölcük και στην κατασκευή τους συνεργάζονται οι πολεμικές βιομηχανίες : Aselsan, Havelsan, Milsoft, STM A.Ş., Koç Bilgi Savunma, TÜBİTAK, Meteksan Savunma, IDS, και AYESAŞ.
Ο νέος υπουργός Άμυνας, Nurettin Canikli, τόνισε ότι η Τουρκία με την παραγωγή αυτή θα αποκτήσει πλήρη υπεροπλία σε όλες τις θάλασσες που την περιβάλλουν. (φυσικά και στο Αιγαίο).
Κατά τα άλλα, εμείς θα ασχολούμαστε με την… εθνική μας μιζέρια.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.